Απίστευτο κι όμως αληθινό! Σκέψου τώρα να έχεις βγει σε ένα μπαρ Κυριακή βράδυ και ακουμπώντας το τραπέζι, να συνειδητοποιήσεις ότι από κάτω κρύβεται ένα χαρτονόμισμα των 100. Θα μπορούσε να συμβεί αν ζούσες στο Σαν Φρανσίσκο.

Πίσω από αυτή τη γενναιόδωρη κίνηση είναι ένας ανώνυμος μυστηριώδης εκατομμυριούχος ο οποίος ήδη έχει μοιράσει πάνω από 10.000 δολάρια. Σύντομα, θα συνεχίσει την καλή του πράξη σε Λος Άντζελες και Νέα Υόρκη.

Έχει, μάλιστα, βρει ένα δημιουργικό τρόπο να το κάνει αυτό: κάθε φορά κρύβει ένα φάκελο με χρήματα σε ένα παράξενο σημείο και ταυτόχρονα κάνει ένα tweet από το λογαριασμό του @HiddenCash το οποίο περιέχει οδηγίες για το σημείο. Ένα μήνυμα σε ένα φάκελο ζητάει σε όποιον βρει τα χρήματα να κάνει tweet με φωτογραφία των χρημάτων και ο εκατομμυριούχος ιδιοκτήτης του λογαριασμού κάνει retweet. Πάνω από 459.000 followers έχει ως τώρα ο λογαριασμός του!

Ο λόγος που κάνει κάτι τέτοιο; Το εξηγεί ο ίδιος:

«Έχω βγάλει εκατομμύρια δολάρια τα τελευταία χρόνια, περισσότερα από όσα μπορούσα να φανταστώ κι όμως πολλοί φίλοι μου και άνθρωποι που εργάζονται για μένα, δεν μπορούσαν να αγοράσουν ένα απλό σπίτι.

Αυτό που έβαλε σε σκέψεις. Έχω αποφασίσει να δώσω κάποια από τα χρήματα που βγάζω και μαζί με τη φιλανθρωπία, σκέφτηκα να το κάνω με διασκεδαστικό, δημιουργικό τρόπο σαν αυτόν».

«Έχω υπολογίσει να δίνω 1.000 ευρώ τη μέρα. Αυτό δεν θα επηρεάσει τα έσοδά μου σημαντικά», ανέφερε επίσης σε συνεντεύξεις που έχει δώσει, ανώνυμα πάντα.