Σε συστράτευση «απέναντι στην καταστροφική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ» καλεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τόνισε πως «πρέπει να ακούσουμε τον βουβό πόνο της ελληνικής κοινωνίας, στους χώρους δουλειάς, στους αγροτικούς συνεταιρισμούς, στα startups, μέσα από μια συμφωνία αλήθειας και έναν νέο πατριωτισμό – αντίπαλο δέος σε έναν αδίστακτο λαϊκισμό».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για το βιβλίο του Γιώργου Παγουλάτου «Το Νησί που φεύγει», σε ένα πάνελ, όπου το παρών έδωσαν ακόμα ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Δεν υπάρχει η πολυτέλεια για κάτι διαφορετικό. Αυτό είναι και το νόημα του αποψινού καλέσματος του συγγραφέα. Η κλεψύδρα των ευκαιριών αδειάζει σταθερά σε βάρος της χώρας, η οποία χρειάζεται ένα νέο πολιτικό πρότυπο, στην εποχή του μετα-λαϊκισμού

Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έκανε έκκληση «να υπερβούμε τις διαιρέσεις και να απευθυνθούμε στο σύνολο της κοινωνίας».

Έχουμε ακόμη πολύ δρόμο να διανύσουμε για να φτάσουμε εκεί που ήμασταν το 2014, οπότε και ήταν σαφής η βελτίωση όλων των δεικτών

Ο Κ. Μητσοτάκης μίλησε για τυχοδιωκτικούς χειρισμούς της Κυβέρνησης που της στέρησαν, κατά τον ίδιο, μια διπλή ευκαιρία:

  • Την προνομιακή μεταχείριση από τους πιστωτές
  • Την σταθερή πορεία ανάπτυξης με όχημα τη βελτίωση του κλίματος στην ευρωπαϊκή οικονομία.
Photo: SOOC