Κείμενο-παρέμβαση στις πολιτικές εξελίξεις δημοσίευσε ο Μίκης Θεοδωράκης, με το οποίο παίρνει αποστάσεις από την Αριστερή Πλατφόρμα και υπερασπίζεται τις θέσεις της ΣΠΙΘΑΣ.

Στο κείμενο του, ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης τονίζει χαρακτηριστικά: “οι πολιτικές εξελίξεις και η ίδια η Ζωή με ΔΙΚΑΙΩΣΑΝ”, αναφερόμενος προφανώς στην κριτική που άσκησε αρκετές φορές το περασμένο διάστημα στον Αλέξη Τσίπρα.

Υπερασπιζόμενος τις θέσεις της ομάδας του, της ΣΠΙΘΑΣ, ανέφερε πως σήμερα οι “προδομένοι της Αριστεράς μιλούν για Μέτωπο”, κάτι που ο ίδιος και η ομάδα του ζητούσε εδώ και χρόνια.  Και με τη φράση”Ας μην τους κάνουμε τη χάρη να μας κλέψουν κι αυτή την ιδέα”, φαίνεται να κλείνει διακριτικά την πόρτα στην Αριστερή Πλατφόρμα.

Ολόκληρο το κείμενο του Μίκη Θεοδωράκη

 

Αγαπητοί φίλοι και συναγωνιστές της ΣΠΙΘΑΣ

σημερινοί, χθεσινοί και αυριανοί,

Σας γράφω με αληθινό πόνο για την πατρίδα μας και για τον Λαό μας, για τον χρόνο που χάθηκε, για την  Σπίθα που ενώ ξεκίνησε σαν Ήλιος, κατάντησε λυχνάρι. Όμως εξακολουθεί να υπάρχει, κι αυτό χάρη στην ακλόνητη πίστη δέκα-είκοσι το πολύ συναγωνιστών στις ιδέες μας και σε μένα προσωπικά.

Τελικά, όπως ασφαλώς θα το βλέπετε κι εσείς, οι πολιτικές εξελίξεις και η ίδια η Ζωή με ΔΙΚΑΙΩΣΑΝ.

Σας καλώ λοιπόν να μη χάσουμε κι αυτή τη νέα ευκαιρία και να βοηθήσετε όλοι και όλες να ξαναγίνει η ΣΠΙΘΑ όπως την ονειρευτήκαμε από την πρώτη στιγμή: Δυνατή και πρωτοπόρα με ακτινοβολία και με πειθώ, αληθινός μπροστάρης στις εξελίξεις, με στόχο τη λύτρωση του Λαού και την κατάκτηση της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας.

Για τον λόγο αυτόν αποφασίσαμε εγώ και κάποιοι από τους πιστούς μου φίλους και συναγωνιστές να σας ξαναθυμίσουμε όλα τα κείμενα που γράψαμε ως τώρα με θέμα την ανάγκη της δημιουργίας του Πανελλήνιου Λαϊκού Πατριωτικού και Δημοκρατικού Μετώπου, που θα βοηθήσει τον Λαό να απαλλαγεί μια για πάντα από την ξένη ακρίδα και να γίνει αφέντης στη χώρα του.

Όπως βλέπετε, σήμερα όλοι και ειδικά αυτοί της προδομένης Αριστεράς μιλούν για Μέτωπο.

Ας μην τους κάνουμε τη χάρη να μας κλέψουν κι αυτή την Ιδέα, όπως κάνανε ως τώρα.

Αθήνα, 21.8.2015

Μίκης Θεοδωράκης