ADMAN

Ο Μαρτίνης δηλώνει πως… δεν ήξερε ποιοι έβαζαν εκατομμύρια στους λογαριασμούς του

LIKE US ON FACEBOOK

Άγνοια για το ποιοι έβαζα εκατομμύρια στους λογαριασμούς του δηλώνει ο Ανδρέας Μαρτίνης, πρώην Πρόεδρος του «Ερρικός Ντυνάν» και του «Ερυθρού Σταυρού».

Σύμφωνα με την Real News, οι δύο κατηγορούμενοι – ο Α. Μαρτίνης και η σύζυγός του- ισχυρίστηκαν ότι τα 3,1 εκατ. ευρώ δεν ήταν αποτέλεσμα παράνομης δραστηριότητας αλλά κληρονομιάς απ’την μητέρα της κ. Μαρτίνη.

Συγκεκριμένα:

«Ελάμβανα γνώση των εμβασμάτων που αναφέρονται στο κατηγορητήριο, αμέσως όταν αυτά εκτελούνταν. Με ενημέρωνε για αυτά η σύζυγός μου, διότι εγώ είχα άγνοια περί τα τραπεζικά, ενώ η σύζυγός μου είχε τις απαραίτητες γνώσεις. Η αιτία δε για την οποία εισέρρευσε τμηματικά το ποσό που αναφέρεται στο κατηγορητήριο ήταν η καταβολή υπεσχημένου από την οικογένεια της συζύγου μου ποσού 3 ή 4 εκατομμυρίων δολαρίων. Συγκεκριμένα, το έτος 1979 απεβίωσε ο πεθερός μου, γνωστός βιομήχανος, ο οποίος κατέλιπε μια μεγάλη κληρονομιά, που περιήλθε στα τρία του παιδιά, δηλαδή στη γυναίκα μου, στην αδελφή της και τον αδελφό της. Ειδικότερα, το 1979 η σύζυγός μου έλαβε ποσό ύψους 12 εκατ. δρχ., ως κληρονομιά, το οποίο φορολογήθηκε νομίμως. Πέραν των 12 αυτών εκατ. δρχ., ο πεθερός μου κατέλειπε ως περιουσιακό στοιχείο και το μερίδιο συμμετοχής του σε μια ναυτιλιακή επιχείρηση στην Αμερική. Την επιχείρηση αυτή διοικούσε στην Αμερική ο αδελφός του πεθερού μου. Είχαν συμφωνήσει τα δύο αδέρφια Μαδούρου ότι τα όποια κέρδη προέκυπταν στην πορεία ή το όποιο προϊόν απέμενε από τη λύση της εταιρείας θα περιέρχονταν στα παιδιά τους, συμφωνία η οποία τηρήθηκε και μετά τον θάνατο του πεθερού μου. Τα χρήματα λοιπόν αυτά, 1,8 εκατ. δολάρια, τα οποία αποτελούν μέρος του υπεσχημένου, προέρχονται από την παραπάνω επιχείρηση και άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες του πεθερού, τα οποία και απέδωσε ο Κοντογιαννόπουλος με ένα μέρος της προμήθειας που έλαβε από τη Hospitalia για τις υπηρεσίες του».

Όσον αφορά το γιατί τα κατά άλλα νόμιμα χρήματα πέρασαν από 6 λογαριασμούς στο εξωτερικό και μια offshore εταιρεία, ο κ. Μαρτίνης φέρεται να είπε πως δεν ήθελα να φανούν λόγω των δικαστικών του εμπλοκών στην Ελλάδα.

“Ήταν κοινή επιθυμία εμού και της συζύγου μου, λόγω των δικαστικών μου εμπλοκών στην Ελλάδα. Δεν μπορώ να απαντήσω ποιος είχε κάθε φορά την πρωτοβουλία του ανοίγματος των λογαριασμών και για ποιον λόγο μεταφέρονταν τα ποσά από λογαριασμό σε λογαριασμό. Εγώ τα νομιμοποιητικά έγγραφα τα υπέγραψα στην οικία μου, παρουσία Ελβετού τραπεζίτη, αλλά δεν θυμάμαι καθόλου λεπτομέρειες. Πάντως δεν δίνω καμία πιθανότητα να έδινα εγώ τις οδηγίες για μεταφορά από λογαριασμό σε λογαριασμό, γιατί όπως προανέφερα δεν είχα γνώση των τραπεζικών. Για να με καταλάβετε, δεν με ξέρουν οι τράπεζες στην Ελλάδα και όποτε χρειαζόμουν χρήματα, τα ζητούσα από τη σύζυγό μου… Η εξωχώριος εταιρεία συστήθκε από εμάς πρώτα για λόγους ασφαλείας, γιατί ήταν λεφτά της συζύγου μου και εκείνη την εποχή ήταν εν εξελίξει δίκες εις βάρος όλων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Ερυθρού Σταυρού και συνεπώς εναντίον μου, προκειμένου να μη διακινδυνεύσει η περιουσία της. Τη διατηρήσαμε δε και στο μέλλον για λόγους φορολογικούς”.

Ανακριτής: Ποιος είναι ο Γιώργος Βασιλικός, στον οποίο στέλνετε επανειλημμένα χρήματα από τον λογαριασμό Glen Fiddish;
Κατηγορούμενος: Δεν μου λέει τίποτα το όνομα.

Ανακριτής: Ποιος είναι ο Ν. Μπαμίχας, ο οποίος σας στέλνει χρήματα στον λογαριασμό Cloud;
Κατηγορούμενος: Ίδια απάντηση.

Ανακριτής: Ποια είναι η Agiorit Investments, η οποία σας στέλνει χρήματα στον ως άνω λογαριασμό; Ποιος μπορεί να γνωρίζει;
Κατηγορούμενος: Δεν έχω ιδέα.

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved