Ο Martin Schulz κατακεραυνώνει τον Erdogan χαρακτηρίζοντας τον ανάξιο

LIKE US ON FACEBOOK

Λίγες ώρες μετά το συντριπτικό 100% της εκλογής του στην προεδρία του SPD, ο Martin Schulz κατακεραυνώνει τον Erdogan χαρακτηρίζοντας τον ανάξιο.

Να θυμίσουμε πως την Κυριακή, ο Martin Schulz, εξελέγη νέος πρόεδρος των Γερμανών σοσιαλδημοκρατών, στο έκτακτο συνέδριο που πραγματοποίησε το SPD. Ο πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πήρε 605 ψήφους επί του συνόλου των 605 έγκυρων ψήφων, ποσοστό που θεωρείται αδιανόητο για τέτοιου είδους διαδικασίες.

Λάδι στην φωτιά των σχέσεων του Erdogan με την ΕΕ έριξε ο Martin Schulz επικρίνοντας τον σε εκπομπή του πρώτου δημόσιου γερμανικού ραδιοτηλεοπτικού δικτύου ARD.

Πρόκειται για αναίδεια. Το να προσβάλει ο ανώτατος άρχων ενός φιλικού κράτους την Καγκελάριο ενός φιλικού κράτους με αυτόν τον τρόπο, αποτελεί θρασύτητα. Θα πρέπει κάποτε να πει κανείς στον Ερντογάν ότι ο ανώτατος άρχων ενός κράτους μέλους του ΝΑΤΟ και υποψήφιας προς ένταξη χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να κλωτσά όλες τις διπλωματικές συνήθειες, αλλά το κάνει. Είναι ανάξιο ενός ανώτατου άρχοντα. Ο κ. Recep Tayyip Erdoğan είναι στον δρόμο να χάσει κάθε έλεγχο της ρητορικής του
«Όποιος καταχράται τη διπλωματική προστασία για να κάνει κομματική πολιτική στη Γερμανία, δεν έχει θέση εδώ. Εάν οι τοπικές αρμόδιες Αρχές το απαγορεύουν, έχω κατανόηση γι’ αυτό» σημείωσε ο κ. Schulz κάνοντας αναφορά τις προεκλογικές ομιλίες μελών της τουρκικής κυβέρνησης στη Γερμανία.

Να θυμίσουμε πως οι σχέσεις Τουρκίας Ολλανδίας είναι ήδη αρκετά τεταμένες μετά την απαγόρευση της Χάγης να δώσουν το παρών Τούρκοι Υπουργοί σε φιλο-ερντογανικές εκδηλώσεις σε ολλανδικό έδαφος. 

Κριτική στον Erdogan και από τον Weber και την Julia Klekner

Έντονη ήταν, όμως, και η κριτική στον Erdogan από τον Manfred Weber, επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) σε κοινή του συνέντευξη στις εφημερίδες του γερμανικού “Δημοσιογραφικού Οργανισμού Funke”, απαντώντας σε δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου σε τηλεοπτική συνέντευξη.

Την υπερηφάνεια ενός έθνους δεν μπορεί να την υπερασπιστεί κανείς προσβάλλοντας άλλα έθνη. Με αυτήν την επιθετική πολιτική βλάπτει την ίδια τη χώρα του. Οι επιθέσεις του Erdogan γίνονται μέρα με τη μέρα πιο αλλόκοτες. Η Ευρώπη όμως δεν θα αφεθεί να προκληθεί

Από την πλευρά της η αντιπρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (CDU) Julia Klekner αντέδρασε αναλόγως στις προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν σχολιάζοντας στο δημόσιο γερμανικό ραδιόφωνο (DLF) : «Μα έχασε ο κ. Erdogan τα λογικά του;»  και τάχθηκε ευθέως υπέρ της απαγόρευσης την προεκλογικών ομιλιών των υπουργών του κ. Erdogan στη Γερμανία και υπέρ της διαγραφής της ενταξιακής ευρωπαϊκής βοήθειας, ύψους δισεκατομμυρίων, προς την Τουρκία.

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved