Επίθεση γενικότερα στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, σε συνέντευξη του το πρωί της Δευτέρας, κατηγορώντας τον πως φέρθηκε με τρόπο απαράδεχτο στον ελληνικό λαό.

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας είπε χαρακτηριστικά: «Έβαλαν τα συμφέροντα της Ευρώπης και του γερμανικού κατεστημένου πάνω από το συμφέρον του ελληνικού λαού».

Στην συνέχεια, αναφερόμενος στη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι οι διαφωνίες μέσα στο κόμμα ήταν γνωστές εδώ και χρόνια, με αποκορύφωμα την αποδοχή του μνημονίου.

«Όταν φτάσαμε στο μνημόνιο, δεν μπορούσαμε να συνυπάρξουμε» συμπλήρωσε ο κ. Λαφαζάνης και πρόσθεσε: «Υπήρχε θεμελιώδης διαφωνία στο πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ, πάρα πολλά χρόνια. Εμείς καταψηφίσαμε τη συμφωνία της 20ης Φλεβάρη. Εμείς διαφωνούσαμε και με την πορεία της διαπραγμάτευσης. Όλοι γνώριζαν ότι γινόταν στο πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ μια μεγάλη διαμάχη».

«Όχι δεν είμαστε κόμμα της δραχμής. Είμαστε κόμμα με ολοκληρωμένο πρόγραμμα και μία προοδευτική λύση διεξόδου για τη χώρα. Με λιτότητα δεν πάμε ούτε βήμα μπροστά και το τρίτο μνημόνιο κουτσουρεύει συντάξεις – μισθούς και διαλύει τις αγροτικές σχέσεις. Όχι λιτότητα. Δεν είναι δυνατόν η χώρα μας να παραδίδεται ως προτεκτοράτο. Όχι στη φορολεηλασία. Δεν είναι δυνατόν τα μικρομεσαία εισοδήματα να λεηλατούνται φορολογικά και να πιστεύουμε ότι θα έχουμε ανάπτυξη. Και όχι στην υποτέλεια» εξήγησε.