Γελάνε και οι συνωμοσιολόγοι με τον κιθαρίστα των Kasabian, που πιστεύει ότι η αντίστοιχη Νέα Τάξη Πραγμάτων της μουσικής, τους άφησε έξω απ’τα Brit Awards. Θα ήταν πιο ειλικρινές βέβαια να παραδεχτεί ότι το άλμπουμ που έβγαλαν το 2014 δεν έλεγε και κάτι ιδιαίτερο, αλλά το να σου φταίνε τα ελοχίμ και τα βριλ, φαίνεται είναι πιο εύκολο.

Η βρετανική μπάντα δεν κατάφερε να κερδίσει ούτε μία υποψηφιότητα για τα φετινά Brit Awards, παρά το γεγονός ότι το καλοκαίρι ήταν headliners στο Glastonbury Festival. Ο Serge Pizzorno «κλάφτηκε» στην Independent για το γεγονός και προειδοποίησε ότι αυτό ίσως είναι και ένα γενικότερα κακό σημάδι για όσες μπάντες παίζουν ανάλογη μουσική.

«Πρόκειται για συνωμοσία. Προσπαθούν να αποκλείσουν τις ροκ μπάντες απ’τα βραβεία. Πώς αλλιώς να ερμηνεύσει κανείς το μήνυμα που στέλνουν σε μπάντες που ανήκουν στην εργατική τάξη και η μουσική τις έχει τόσο μεγάλη ανάγκη; Οι Kasabian δεν θα μποορύσαν να έχουν κάνει τίποτα περισσότερο την προηγούμενη χρονιά. Αυτό που έγινε είναι αίσχος, πραγματικά. Χαίρομαι πολύ που θα παίξουμε στα Baftas, είναι πολύ πιο σημαντικά απ’τα Brit Awards».

Ο Pizzorno διάλεξε αυτήν τη στιγμή για να κριτικάρει τα βραβεία, θέλοντας παράλληλα να ανακοινώσει πρώτος την εμφάνισή τους στα Bafta Awards.

«Είναι τεράστια τιμή να παίξουμε τα Baftas, γιατί όλοι στο συγκρότημα είμαστε κολλημένοι σινεφίλ», δήλωσε. «Θα είναι λίγο περίεργο το σόου μας, γιατί θα παίξουμε μπροστά σε τόσους «πιγκουίνους» (μάλλον δεν του αρέσουν τα σμόκιν του Pizzorno), ωστόσο είμαι σίγουρος ότι θα τα πάμε φοβερά. Θέλουμε να ταρακουνήσουμε το μέρος και θα παίξουμε τα τραγούδια μας δυο φορές πιο δυνατά. Οι περισσότεροι εκεί δεν θα καταλάβουν καν τι τους χτύπησε».

Τα Baftas είναι προγραμματισμένα για τις 8 Φεβρουαρίου και θα λάβουν χώρα στο Royal Opera House του Λονδίνου.