Ο υπουργός Εργασίας εμμένει στην άποψη του πως οι συντάξεις δεν θα μειωθούν. Για ακόμα μια φορά, λοιπόν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης του την Τετάρτη στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων τόνισε «το 80% των συνταξιούχων δεν πρόκειται να δει καμιά αλλαγή στα ΑΤΜ τον Σεπτέμβριο».

Χαρακτηριστικά, ο Γιώργος Κατρούγκαλος ανέφερε: «ενδεχομένως να δουν μερικά ευρώ παραπάνω, όσοι συνταξιούχοι λαμβάνουν μια κύρια και μια επικουρική σύνταξη, καθώς το ποσοστό παρακράτησης υπέρ υγείας θα υπολογίζεται στο πραγματικά καταβαλλόμενο ποσό και όχι στο εικονικό».

Ενώ, σχολιάζοντας διάφορα δημοσιεύματα του Τύπου, στα οποία γίνεται λόγος για «νέο σοκ στις συντάξεις», ο Υπουργός ξεκαθάρισε:

Οι κύριες συντάξεις προστατεύονται απολύτως, ενώ προσθέτει ότι τον Σεπτέμβριο, θα γίνει επανυπολογισμός των επικουρικών συντάξεων, κυρίως του ΙΚΑ
«Οι μειώσεις θα είναι ανάλογες με αυτές που προέκυψαν τον Αύγουστο, κατόπιν του επανυπολογισμού των συντάξεων του Δημοσίου. Η αναπροσαρμογή αφορούσε κάτι παραπάνω από το 20% των επικουρικών συντάξεων» ανέφερε στη συνέντευξη του και διευκρίνισε «ότι οι μειώσεις μεσοσταθμικά ήταν κάτω από 10%».

photo:Menelaos Myrillas / SOOC