Ο υπηρεσιακός υπουργός Υγείας, Θάνος Δημόπουλος, ετοιμάζεται να ασχοληθεί περισσότερο με δύο θέματα, το μεταναστευτικό και την επάρκεια των φαρμάκων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ.Δημόπουλος είναι έτοιμος να τονίσει στα στελέχη του ΕΟΦ και ΙΦΕΤ την ανάγκη για επάρκεια φαρμάκων στην αγορά, ώστε να μη μείνουν ακάλυπτοι οι ασθενείς

Ο κ. Δημόπουλος ζήτησε από τα πρώτα κιόλας λεπτά που βρέθηκε στην νέα του θέση, να ενημερωθεί από την απερχόμενη ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ενώ πραγματοποίησε και συνάντηση με τον πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ, κ. Θανάση Γιαννόπουλο. Στο πλαίσιο αυτό δρομολογήθηκε η αποστολή κινητής μονάδας με υγειονομικό προσωπικό στην Κω. Στο νησί, κατά πληροφορίες, σχεδιάζει να μεταβεί και ο υπηρεσιακός υπουργός Υγείας τις επόμενες ημέρες, ώστε να διαπιστώσει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

Σήμερα (Τρίτη) και συγκεκριμένα το μεσημέρι, ο κ. Δημόπουλος έχει καλέσει στο υπουργείο τη διοίκηση του ΕΟΦ, του ΙΦΕΤ καθώς και τους επικεφαλής των δύο Επιτροπών για το φάρμακο, τον κ. Γιάννη Φίλο, επικεφαλής της Επιτροπής Τιμών και τον κ. Δημήτρη Κούβελα, επικεφαλής της Ειδικής Επιτροπής Κατάρτισης Καταλόγου Συνταγογραφούμενων Φαρμακευτικών Ιδιοσκευασμάτων και Εξορθολογισμού Πλαισίου Χορήγησης Ιδιοσκευασμάτων για Σοβαρές Ασθένειες.

Ο υπηρεσιακός υπουργός ετοιμάζεται να τονίσει και στα στελέχη του ΕΟΦ και ΙΦΕΤ την ανάγκη για επάρκεια φαρμάκων στην αγορά ώστε να μη μείνουν ακάλυπτοι οι ασθενείς. Ωστόσο, το μείζον ζήτημα για τους ασφαλισμένους και την αγορά είναι η τιμολόγηση των φαρμάκων