Να παρακολουθείτε πλέον στενά το ακροδεξιό κόμμα της Γερμανίας, ζήτησε σε δηλώσεις του ο αντικαγκελάριος, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ. Τη συγκεκριμένη αντίδραση του κ. Γκάμπριελ προκάλεσαν οι προκλητικές δηλώσεις, που έγιναν το Σάββατο και αναφέρονταν σε σκληρά μέτρα κατά των προσφύγων και μεταναστών. 

Όπως τόνισε ο κ. Γκάμπριελ: «Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για την Προστασία του Συντάγματος (BfV) θα πρέπει να παρακολουθεί στενά το λαϊκιστικό, αντιμεταναστευτικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), έπειτα από τις δηλώσεις της προέδρου του Φράουκε Πέτρι, που πρότεινε χθες η αστυνομία να κάνει χρήση όπλων προκειμένου να εμποδίσει τους πρόσφυγες και μετανάστες να εισέλθουν στην γερμανική επικράτεια».

Τι είχε πει ο πρόεδρος των ακροδεξιών, κ.Πέτρι;

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Mannheimer Morgen τόνισε:

Εφόσον καταστεί αναγκαίο οι δυνάμεις της αστυνομίας στα σύνορα θα πρέπει να μπορούν να κάνουν χρήση των όπλων τους, αυτό προβλέπεται από τον νόμο

Από την πλευρά της η συνδικαλιστική ένωση αστυνομικών υπαλλήλων GdP με ανακοίνωση που εξέδωσε επισήμανε: «Κανένας αστυνομικός δε θα είναι ποτέ έτοιμος να πυροβολήσει».