To Street Mode Festival επιστρέφει στις αρχές Σεπτεμβρίου στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, έτοιμο να μας παρασύρει για ακόμα μια χρονιά.

Φέτος, το Φεστιβάλ θα είναι πιο εμπλουτισμένο από κάθε άλλη χρονιά, με περισσότερη μουσική και shows και φυσικά εκπλήξεις!

Ο Γιάννης Ευσταθίου, διοργανωτής του 8ου Street Mode Festival, μας βάζει στο κλίμα και μας προετοιμάζει για το τι θα δούμε φέτος το πρώτο τριήμερο του Σεπτέμβρη.

https://www.youtube.com/watch?v=uJP4N3pVos4

 1. Για 8η χρονιά φέτος το Street Mode Festival. Tι σας έχει μείνει απ’ τις προηγούμενες χρονιές;
 2. Σίγουρα το ότι χρειάζεται πολλή δουλειά για να γίνει. Κάθε χρόνο τέτοια εποχή εγώ λέω πως δεν πρόκειται να το ξανακάνω (γέλια). Θυμόμαστε πόσο άσχημος μήνας είναι ο Αύγουστος γιατί δεν λειτουργεί τίποτα στην Ελλάδα, αλλά όλα αυτά εξαργυρώνονται τη στιγμή που γίνεται το φεστιβάλ και βλέπουμε όλο αυτό τον κόσμο, την χαρά, την διασκέδαση, οπότε μετά τα ξεχνάμε όλα! Και τα ξαναθυμόμαστε τέτοια εποχή πάλι!
 3. Φέτος τι θα δούμε στο Street Mode;
 4. Η βασική διαφορά φέτος είναι ότι μεγαλώνουμε πολύ το live κομμάτι, δηλαδή το μουσικό κομμάτι αλλά και οτιδήποτε άλλο κάνουμε στα show. Για παράδειγμα, έχουμε τρία stages φέτος, το ένα μόνο για συναυλίες- οι οποίες είναι περισσότερες από κάθε άλλη φορά με τη συμμετοχή 17 σχημάτων, το άλλο είναι ένα stage αποκλειστικά για street dance και bmx show και ένα ακόμα stage που είναι κλειστό, όπου θα γίνουν κι εκεί lives. Στην ουσία μεγαλώνουμε το μουσικό κομμάτι και το κομμάτι των shows. Βάζουμε και κάποιες νέες δράσεις, όπως το πρώτο Female All Style Battle, δηλαδή διαγωνισμός street dance μόνο με γυναίκες, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Επιπλέον θα έχουμε live contest για μουσικά συγκροτήματα με ένα πολύ σημαντικό έπαθλο: συμβόλαιο με δισκογραφική εταιρεία. Έχουμε προσθέσει και κάποιους άλλους διαγωνισμούς, όπως είναι το parkour contest και το wall contest. Τέλος, μια εντελώς καινούρια δράση είναι το Sunday Market, που την Κυριακή θα υπάρχει αγορά με βινύλια, ρούχα, second hands, χειροποίητα αντικείμενα κλπ από δημιουργούς και μικροπωλητές που θα μπορούσες να βρεις και στον δρόμο.
 1. Δεδομένων των αλλαγών που έχετε κάνει περιμένετε και μεγαλύτερη προσέλκυση απ’ τον κόσμο;
 2. Ίσως, ναι. Αλλά δεν στοχεύουμε ποτέ στη μεγαλύτερη προσέλκυση, στοχεύουμε πάντα σ’ αυτό που είχαμε την προηγούμενη χρονιά. Τώρα αν πάει καλύτερα, εννοείται πως θα χαρούμε ακόμα παραπάνω. Η αλήθεια είναι πως κάθε χρόνο έχουμε λίγο παραπάνω κόσμο σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά.
 3. Τελικά σε ποιους απευθύνεται το Street Mode Festival;
 4. Ηλικιακά μπορεί να απευθυνθεί σε ηλικίες από 12-13 μέχρι 45 ετών. Έχουμε προσθέσει μουσικούς που ακούει και μεγαλύτερος κόσμος, όπως ο Γιάννης Αγγελακας και ο Alpha Blondy, ενώ για τα παιδιά έχουμε διάφορες εκδηλώσεις όπως parkour και τραμπολίνο. Αν θα μπορούσαμε να πούμε πως υπάρχει κάποιος περιορισμός, ίσως είναι μόνο ιδεολογικά. Για παράδειγμα, δεν έχουμε τη λεγόμενη «ανέμελη μουσική».  Εμείς έχουμε συγκεκριμένη οπτική και θέλουμε να περάσουμε συγκεκριμένα μηνύματα. Όσοι συμμετέχουν είναι άνθρωποι που τους απασχολεί το τι συμβαίνει γύρω μας.
 1. Πώς θα περιγράφατε το Street Mode με 3 λέξεις;
 2. Fun, fun, fun!
 3. Υπάρχει κάποια έκπληξη που ετοιμάζετε για φέτος;
 4. Ναι! Ετοιμάζουμε κάτι ωραίο για την πρώτη μέρα του φεστιβάλ.
 5. Ποιο κομμάτι του Street Mode έχετε δει ότι προσελκύει τον περισσότερο κόσμο;
 6. Σίγουρα το μουσικό.Τα υπόλοιπα κομμάτια είναι θεωρητικά συμπληρωματικά. Εάν το Street Mode δεν είχε συναυλίες, δεν ξέρω πόσο κόσμο θα προσελκούσε, θα ήταν φεστιβάλ ειδικού σκοπού, θα απευθυνόταν σε πολύ συγκεκριμένο κοινό. Το δεύτερο πιο δημοφιλές κομμάτι είναι ο χορός, το street dance που έχει ανέβει πολύ τα τελευταία χρόνια!
 1. Μια ευχή για φέτος;
 2. Αυτό που ευχόμαστε είναι να πάνε όλα καλά, να μην υπάρξει καμία άσχημη στιγμή, όπως είναι κάποιο ατύχημα ή κάποια βροχή.
 3. Πώς βλέπετε τη διοργάνωση φεστιβάλ στην Ελλάδα σε σχέση με τα φεστιβάλ της Ευρώπης;
 4. Το θέμα αρχικά είναι τι εννοούμε μεγάλο φεστιβάλ. Για παράδειγμα, αυτό που συμβαίνει στα Βαλκάνια δεν είναι καλό να συμβεί στην Ελλάδα, δηλαδή να κλείσουν όλα τα μαγαζιά, να μην βγαίνει ο κόσμος το χειμώνα και να περιμένει απλά ένα μεγάλο φεστιβάλ, όπου θ’ ακούσει ξένους καλλιτέχνες που έρχονται κυρίως για να προσελκύσουν τους τουρίστες και οι ντόπιοι είναι σαν φιλοξενούμενοι. Αυτό δεν είναι σωστό, εγώ χαίρομαι που η Ελλάδα έχει και το λαϊκό τραγούδι, τα μπουζούκια, τις μικρές σκηνές, τα πολλά μπαράκια. Δεν έχουμε αυτά τα πολύ grande φεστιβάλ που συμβαίνουν στην Ευρώπη, αλλά η Ευρώπη δεν έχει αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα. Μιλάμε για χώρες που πλέον δεν έχουν καν λαϊκή παράδοση και μουσική.Τώρα όσον αφορά τη διοργάνωση φεστιβάλ στην Ελλάδα φέτος υπάρχει μια εμφανής αύξηση κι αυτό συμβαίνει διότι πέρυσι λόγω των capital controls, πολλοί έκαναν πίσω. Απ’ την άλλη φέτος βγήκαν και πολλές αντιγραφές φεστιβάλ. Ανάμεσα, λοιπόν, στα πολλά φεστιβάλ βλέπουμε και πολλά κακά παραδείγματα. Τα περισσότερα φεστιβάλ που έγιναν φέτος το καλοκαίρι απέτυχαν, οπότε θα δούμε του χρόνου!
Εισιτήρια

Εισιτήρια προπωλούνται ήδη ηλεκτρονικά στο viva.gr, αλλά και στα Public, Ianos, Media Markt, Seven Spots, Ticket House, Tattooligans, Rover Bar, The Nephilim.

Εισιτήριο ημέρας: 10 € · Εισιτήριο 2ημέρου: 15 € · Εισιτήριο 3ημέρου: 20 €.

Photo: Karen Gkiounasian