Κάλεσμα να βγουν στους δρόμους απηύθυνε στους πολίτες κατά το διάγγελμα του ο Ερντογάν. To διάγγελμα του Τούρκου Προέδρου πραγματοποιήθηκε μέσω Face Time και μεταδόθηκε από το CNN Turk.

Διαβάστε εδώ όλες τις εξελίξεις για την Τουρκία λεπτό προς λεπτό.

Να τονισθεί πως κανείς δεν ξέρει που βρίσκεται ο Τούρκος Πρόεδρος, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως βρίσκεται «υπό καθεστώς προστασίας» στην Αλικαρνασό.

Μάλιστα, λίγο μετά το διάγγελμά του μέσω Face Time το NBC μετέδωσε, επικαλούμενο αμερικανικές στρατιωτικές πηγές ότι το αεροπλάνο του Τούρκου προέδρου δεν προσγειώθηκε στην Κωνσταντινούπολη, και ο Ερντογάν ζητά άσυλο στην Γερμανία. Ενώ σύμφωνα με πηγές, το αίτημα του απορρίφθηκε.

Ο Ερντογάν ζήτησε από το έθνος «να βγει στις πλατείες και να ανατιδράσει σ’ αυτή την απόπειρα εξέγερσης» Και κατηγόρησε ευθέως το κίνημα Γκιουλέν πως είναι υπεύθυνο για την εν λόγω ανατροπή στη χώρα και τόνισε:

«Θα το ξεπεράσουμε αυτό. Το Έθνος πρέπει να βγει στις πλατείες και να συγκεντρωθεί για να αντιδράσει για την απόπειρα εξέγερσης. Θα πληρώσουν υψηλότατο τίμημα οι υπεύθυνοι. Ευθύνεται το κίνημα Γκιουλέν και το πραξικόπημα είναι έργο μειοψηφίας του Στρατού».