Ανοιχτό το ενδεχόμενο για επαναφορά της θανατικής ποινής άφησε ο Ταγίπ Ερντογάν σε δηλώσεις του προς τον τουρκικό λαό την Κυριακή. Απέναντι στο πλήθος που φώναζε υπέρ της επαναφοράς των εκτελέσεων, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε πως είναι ένα αίτημα που δεν μπορεί να αγνοηθεί.

Ο ίδιος τόνισε πως δεν γίνεται να καθυστερήσει κι άλλο η επαναφορά της θανατικής ποινής και τόνισε πως θα το συζητήσει με τα υπόλοιπα κόμματα της Βουλής.

Αυξήθηκαν τα θύματα

Ξεπέρασαν τους 290 οι νεκροί απ’ την προσπάθεια για στρατιωτικό πραξικόπημα στην Τουρκία.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας που προχώρησε σε ενημέρωση την Κυριακή, οι τραυματίες απ’ τις συγκρούσεις είναι πάνω από 1.400.

Πάνω από 100 άτομα ανάμεσα στα θύματα είναι εμπλεκόμενοι στο πραξικόπημα. Το Υπουργείο πρόσθεσε ότι «η απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησης οργανώθηκε από υποστηρικτές του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν».

Νέες συγκρούσεις ανάμεσα σε Αστυνομία και πραξικοπηματίες

Προειδοποιητικές βολές έριξαν οι δυνάμεις ασφαλείας στο δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, Sabiha Gokcen όταν οι πραξικοπηματίες αντιστάθηκαν στη σύλληψη. Το ίδιο συνέβη και κοντά σε αεροπορική βάση.

Αγνοούνται 42 στρατιωτικά ελικόπτερα

Πονοκέφαλο προκαλεί στην τουρκική Κυβέρνηση το γεγονός ότι μετά την απόπειρα πραξικοπήματος αγνοούνται 42 στρατιωτικά ελικόπτερα.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το CNN Turk, οι κυβερνώντες ανησυχούν και αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο για προετοιμασία νέας απόπειρας για κατάληψη της εξουσίας με την βία.

Αξίζει να τονιστεί ότι ο Τούρκος Πρόεδρος κάλεσε τον τουρκικό λαό νωρίτερα να παραμείνει στους δρόμους για τουλάχιστον μια εβδομάδα ακόμα. Αυτό δείχνει την ανησυχία του μήπως επιχειρηθεί νέο στρατιωτικό πραξικόπημα.

Εκκαθάριση σ’ όλες τις δημόσιες υπηρεσίες προαναγγέλλει ο Ερντογάν

Σε δηλώσεις του την Κυριακή ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, τόνισε πως η διαδικασία εκκαθάρισης που έχει ξεκινήσει στις ένοπλες δυνάμεις και τη Δικαιοσύνη θα επεκταθεί σ’ όλες τις δημόσιες υπηρεσίες.

Την άποψη ότι θα γίνει γρήγορα η διαδικασία εκκαθάρισης εξέφρασε και ο Τούρκος Πρωθυπουργός: «Θα πραγματοποιήσουμε γρήγορα την επιχείρηση κάθαρσης. Θα δώσουμε στους πραξικοπηματίες την ποινή που τους ταιριάζει, με τρόπο που κανείς να μην έχει στο μέλλον το θράσος να εναντιωθεί στη λαϊκή βούληση».

Περί τους 6.000 οι συλληφθέντες στην Τουρκία

Τις 6.000 έχουν φθάσει οι συλλήψεις στην Τουρκία σχετικά με την απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος, σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Δικαιοσύνης. Στρατηγοί, δικαστές και εισαγγελείς είναι ανάμεσα στους συλληφθέντες.