Ο έφηβος με το αυτοσχέδιο ρολόι ετοιμάζει βαλίτσες για Κατάρ. Ο Άχμεντ Μοχάμεντ που είχε συλληφθεί επειδή πέρασαν το αυτοσχέδιο ρολόι του για … βόμβα πήρε υποτροφία από το Ίδρυμα Κατάρ στο Πρόγραμμα για Νέους Εφευρέτες.

Σάλο είχε προκαλέσει παγκοσμίως η σύλληψή του, ενώ ο Μπαράκ Ομπάμα ήταν από τους πρώτους και πιο θερμούς υποστηρικτές του 14χρονου.

Ο Άχμεντ βρέθηκε στον κήπο του Λευκού Οίκου στη “Βραδιά Αστροφυσικής”, όπου ήταν προσκεκλημένος του Προέδρου των Η.Π.Α.

Ο Ομπάμα συνομίλησε για λίγο με το μαθητή, ενώ όταν τον συνάντησε, εκτός από χειραψία, του προσέφερε και μια αγκαλιά.

“Ήταν απίστευτο, και τιμή να γνωρίσω τον πρόεδρο Ομπάμα”, έγραψε ο Άχμεντ στο Twitter μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο των Η.Π.Α.

Η οικογένεια του μαθητή δήλωσε:

“Αυτό σημαίνει ότι εμείς, ως οικογένεια, θα μετακομίσουμε στο Κατάρ, όπου ο Άχμεντ θα πάρει μια πλήρη υποτροφία για λύκειο και πτυχίο πανεπιστημίου”.