Σήμερα (9/12), όπως σίγουρα κάπου θα άκουσες την ώρα που άνοιξες την τηλεόρασή σου, ο δείκτης του Χρηματιστηρίου έπεσε και αυτό εκτός το πορτοφόλι σου μπορεί να επηρεάσει και την υγεία σου και να σου αφαιρέσει ακόμα και την ζωή. Πρέπει να μας πιστέψεις, γιατί αυτό το συμπέρασμα δεν το βγάλαμε  εμείς από το μυαλό μας αλλά, το επιβεβαιώνουν και οι επιστήμονες που ασχολήθηκαν με το θέμα και  έκαναν σχετική έρευνα.

Στην έρευνα, λοιπόν, που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο του Duke (συγκεκριμένα από την Mona Fiozat) και παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο του Αμερικανικού Κολεγίου τονίστηκε ότι ο αριθμός των εμφραγμάτων συνδέεται άμεσα με τον δείκτη του Χρηματιστηρίου και ειδικά με την πτώση του.

Σημείωση!

Εδώ που τα λέμε οι επιστήμονες δεν έχουν και άδικο. Για σκέψου και πες μας! Δεν θα πάθαινες έμφραγμα και εσύ αν έχανες όλη την περιουσία σου στο Χρηματιστήριο επειδή ο δείκτης αποφάσισε να πάρει την κατηφόρα;

Όπως χαρακτηριστικά επισήμαναν οι επιστήμονες: «Στη διάρκεια της μεταβλητικότητας που επικρατεί στο Χρηματιστήριο, διαπιστώσαμε ότι όταν οι τιμές των μετοχών πέφτουν, τα εμφράγματα αυξάνονται κατά 42%, ενώ όταν οι μετοχές ανεβαίνουν, τα εμφράγματα μειώνονται κατά πολύ και τα χαμόγελα αυξάνονται αφού οι επενδυτές κερδίζουν χρήματα».

Η εν λόγω έρευνα είχε διάρκεια τρία χρόνια και συμμετείχαν σε αυτή πάνω από 1000 άτομα που ασχολούνταν με το Χρηματιστήριο καθημερινά και ανέλυαν την κίνηση των μεταβλητών των αριθμών.

Tip!

Βέβαια, υπάρχουν και διάφορες, άλλες, προηγούμενες έρευνες που είχαν δείξει ότι υπάρχει συσχέτιση ανάμεσα στην συχνότητα των εμφραγμάτων ακόμα και με τα τραυματικά γεγονότα και τις φυσικές καταστροφές (όπως είναι η 11η Σεπτεμβρίου του 2001 και ο τυφώνας Κατρίνα το 2005).