Καθώς οι αστρονόμοι παρατηρούν όλο και καλύτερα τους άλλους πλανήτες και κυκλώνουν νέα αστέρια, είναι όλο και πιο εμφανές ότι το ηλιακό μας σύστημα είναι κάπως παράξενο και γι’ αυτό ευθύνεται ο Δίας!

Τα περισσότερα άλλα ηλιακά συστήματα φαίνεται να έχουν τουλάχιστον ένα μεγάλο πλανήτη σε τροχιά πολύ κοντά στο αστέρι, αλλά το εσωτερικό μέρος του ηλιακού μας συστήματος λείπει, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στα Πρακτικά της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η τροχιά του Δία περιπλανήθηκε κατά τη διάρκεια των πρώτων χρόνων του ηλιακού μας συστήματος, με τη βαρύτητα του γιγαντιαίου πλανήτη να προκαλεί την καταστροφή του.

Με λίγα λόγια, ο Δίας έκανε το ταξίδι του και κατέστρεψε ό, τι βρήκε μπροστά του. Κατέστρεψε με αυτό τον τρόπο τους πρωτοπλανήτες και μετά πήρε την τροχιά που διατηρεί μέχρι και σήμερα.

Η καταστροφή επέτρεψε σε μια δεύτερη γενιά πλανητών, συμπεριλαμβανομένου και του δικού μας, να σχηματιστούν έξω από τα συντρίμια.

Σύμφωνα με τους ερευνητές οι πλανήτες που μοιάζουν πραγματικά με τη Γη και επιτρέπουν τη ζωή έτσι όπως την ξέρουμε είναι σπάνιο φαινόμενο. Έτσι θεωρούμε τη Γη πολύ ιδιαίτερη.