Ο απολογισμός της επίσκεψης Ομπάμα στην Αθήνα από την Κυβέρνηση στους πολιτικούς συντάκτες από τον υπουργό Επικρατείας και κυβερνητικό εκπρόσωπο, Δημήτρη Τζανακόπουλο.

Το απόγευμα της Τετάρτης, λίγες ώρες μετά την αναχώρηση του Μπάρακ Ομπάμα από την Αθήνα για το Βερολίνο, έγινε ο απολογισμός της επίσκεψης του στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με τον Δημήτρη Τζανακόπουλο να χαρακτηρίζει την διήμερη επίσκεψη του Ομπάμα ως «Παγκόσμιας σημασίας γεγονός».

«Έχουμε πολλές πιθανότητες να έχουμε θετικές ειδήσεις για το χρέος πριν το τέλος του χρόνου. Οι συσχετισμοί στην Ευρώπη είναι θετικοί για την ελληνική κυβέρνηση» σχολίασε ο ίδιος και συμπλήρωσε πως «η ελληνική κυβέρνηση πιστεύει ότι πρέπει να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα για να έχουμε θετικά αποτελέσματα ως το τέλος του χρόνου».

Δεν υπάρχει πρόβλημα με την πορεία των διαπραγματεύσεων, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπογράμμισε πως «τα ανοιχτά ζητήματα είναι το εργασιακό, το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης, το δημοσιονομικό, αλλά θα έχουμε συμφωνία με βάση το χρονοδιάγραμμα».

«Η ελληνική κυβέρνηση υποστηρίζει τις πρωτοβουλίες που προσπαθούν να ανατρέψουν τις πολιτικές λιτότητας» ανέφερε επισημαίνοντας πως «υπάρχουν υποστηρηκτικές δηλώσεις από πολλούς ευρωπαίους αξιωματούχους και είμαστε κοντά στο να συμφωνήσουμε».

Απολύτως ψευδές το αφήγημα της προηγούμενης κυβέρνησης, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Αν έκλεινε την αξιολόγηση η προηγούμενη κυβέρνηση θα σήμαινε 10 δισ. μέτρα» υπογράμμισε.

Για το Κυπριακό τόνισε πως «σταθερή θέση της ελληνικής κυβέρνησης είναι να υπάρξει συμφωνία των δύο μερών και μετά να υπάρξει πολυμερής διάσκεψη».

Διαβάστε επίσης:

Ομπάμα: Δεν γίνεται να κοιτάμε προς τα πίσω πρέπει να κοιτάμε προς το μέλλον

Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ