Ενώ την ίδια στιγμή ο Αλέξης Τσίπρας και όλη η χώρα αναμένει τις εξελίξεις με τους δανειστές, ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας Αντώνης Σαμαράς, τονίζει σε συνέντευξη που έδωσε στο Bloomberg ότι μπορεί να προσφέρει πολιτική διάσωση αν χρειαστεί.

«Αν το σχέδιο είναι παραμείνει η Ελλάδα στη ζώνη του ευρώ, τότε θα παράσχουμε στήριξη. Η έξοδος θα σηματοδοτήσει μια ολοκληρωτική καταστροφή» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας που αμφισβητεί ανοιχτά τη δέσμευση του πρωθυπουργού για διατήρηση της χώρας στο ευρώ και τόνισε πως το ευρώ η μόνη πιθανή οικονομική πορεία για την Ελλάδα.

«Για την Ευρωζώνη, οι δευτερογενείς επιπτώσεις από την έξοδο της Ελλάδας δεν πρόκειται να είναι τόσο μεγάλες, όπως ήταν πριν από τέσσερα χρόνια. Για την Ελλάδα, όμως, θα είναι τεράστιες. Θα πρόκειται για μια πολιτική καταστροφή» συμπλήρωσε.

Με αυτό τον τρόπο ο Αντώνης Σαμαράς μάλιστα απέρριψε τις επικρίσεις που έχουν ακουστεί ότι δεν παρέχει στήριξη στην κυβέρνηση στην προσπάθειά της να αποτρέψει την οικονομική και κοινωνική κατάρρευση.