Ο Αλεξιάδης απαντάει για τον ΕΝΦΙΑ στο “Χαμόγελο του Παιδιού”.

Σε ερώτηση σχετικά με τον τον ΕΝΦΙΑ που καλείται να πληρώσει το “Χαμόγελο του Παιδιού”, την οποία έθεσε στη Βουλή ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Δημήτρης Καμμένος απάντησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης, ο οποίος τόνισε ότι «Είναι ένα μεγάλο πρόβλημα και πρέπει να βρούμε τρόπο».

Πιο συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Καμμένος, με αφορμή τα 57.313,31 ευρώ που καλείται να πληρώσει το “Χαμόγελο του Παιδιού”, υπογράμμισε ότι «η πολιτεία δεν έχει σταθεί στο πλευρό της οργάνωσης» και ρώτησε τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών αν τελικά η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην απαλλαγή του “Χαμόγελου του Παιδιού” από τονΕΝΦΙΑ.

«Οι δράσεις του υπουργείου Εργασίας, αλλά και η αναπληρώτρια υπουργός κοινωνικής αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, έχει προχωρήσει σε πρωτοφανή μέτρα, ειδικά αυτή την περίοδο της οικονομικής στενότητας, για να βοηθήσουμε αυτά τα ιδρύματα και αυτά τα παιδιά» απάντησε ο κ. Αλεξιάδης τονίζοντας ότι αναφερόμαστε σ’ ένα «μεγάλο πρόβλημα και πρέπει να βρούμε τρόπο να το αντιμετωπίσουμε» είπε προσθέτοντας:

Εξετάζουμε το πρόβλημα σε πολιτικό επίπεδο. Δηλαδή, φορείς οι οποίοι πρέπει να ενισχυθούν από την πολιτεία για να ασκήσουν αυτό το έργο, είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν και φορολογικές υποχρεώσεις με χρήματα που θα αφαιρέσουν από την κοινωνική τους δράση. Αυτό είναι κάτι που μας απασχολεί πολιτικά και ψάχνουμε να βρούμε τους τρόπους για να το αντιμετωπίσουμε

Δείτε την απάντηση:

Photo:©INTIMEnews/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ