Υπερψηφίστηκε απ’ την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για τη σύμβαση παραχώρησης του Ελληνικού.

Υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, ΑΝΕΛ και Ένωση Κεντρώων.

Η σύμβαση καταψηφίστηκε απ’ την Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ.

Θυμίζουμε ότι το νομοσχέδιο για την αξιοποίηση του Ελληνικού ήταν ένα εκ των προαπαιτούμενων προκειμένου να δοθεί το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της υποδόσης των 2,8 δις ευρώ.

Με εντάσεις η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής

Άναψαν τα αίματα την Τετάρτη στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την κύρωση της σύμβασης του Ελληνικού.  Οι τόνοι ανέβηκαν, καθώς σημειώθηκε για ακόμα μια φορά αντιπαράθεση ανάμεσα στην Κυβέρνηση και την Αντιπολίτευση.

Χαρακτηριστικά, ο υπουργός Πολιτισμού, Αριστείδης Μπαλτάς επισήμανε:

Ένα φάντασμα πλανιέται στη Ν.Δ., το φάντασμα της ηγεμονίας της Αριστεράς. Ο Φρόιντ μίλησε για τον μηχανισμό της απάρνησης. Κάτι που δεν αντέχω το αρνούμαι πολλές φορές: δεν θα με ηγεμονεύσει η πολιτική ηγεμονία της Αριστεράς

Ενώ νωρίτερα ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε: «Πρέπει να καταλάβετε ότι η ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς έφερε την Ελλάδα πίσω» και επιτέθηκε στην Κυβέρνηση τονίζοντας:

Ξεφτιλιστήκατε, πρέπει να ζητήσετε συγγνώμη γι’ αυτά που λέγατεθα σας στείλουμε στο πυρ το εξώτερον. Να μην ξανατολμήσετε να κάνετε διαδήλωση

Ο Άδωνις Γεωργιάδης φανερά εκνευρισμένος δήλωσε:

«Η Ελλάδα έχει πρόβλημα από τον κομμουνισμό, όχι από τον νεοφιλελευθερισμό» και τη χαρακτήρισε «ελληνική Ριβιέρα στο Σαρωνικό».