Αν είσαι από αυτούς που δε σκέφτονται καν την ιδέα του γάμου γιατί όπως έχεις διαβάσει, έχεις ακούσει ή σου έχουν πει φίλοι σου σκοτώνει τον έρωτα, τότε μάθε πως αυτό που είχες πλάσει στο μυαλό σου είναι μύθος! Ο γάμος όχι μόνο δε σκοτώνει τον έρωτα, αλλά τον αναζωογονεί σε πολλές περιπτώσεις σύμφωνα με τους ειδικούς!

 Ναι όταν η καθημερινότητα γίνεται ρουτίνα και η συγκατοίκηση σε κάνει να βαριέσαι οικτρά ώρες-ώρες νοσταλγώντας τόσο έντονα ένα ποτό με τον κολλητό σου, αφού θεωρείς πως ξέρεις την κάθε της κίνηση. Χμμ κάθε της κίνηση ε; Είναι απαραίτητα κακό αυτό;

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσίευσε το περιοδικό «Archives of Sexual Behavior» και έκανε το πανεπιστήμιο της Λουιζιάνας, η ερωτική ζωή των ζευγαριών, που είναι πολλά χρόνια μαζί, μπορεί να αναζωπυρωθεί. Βέβαια, όπως ξεκαθαρίζουν οι ειδικοί, τα πολλά χρόνια συμβίωσης είναι προϋπόθεση για την… αναβίωση αυτή, η οποία οφείλεται εν μέρει στην εμπειρία και τη γνώση που έρχονται με το πέρασμα του χρόνου, καθώς οι σύντροφοι μαθαίνουν καλύτερα ο ένας τον άλλο και χτίζουν τη σχέση τους σε πιο γερές βάσεις.

Οι επιστήμονες ανέλυσαν την σχέση μεταξύ των χαρακτηριστικών του έγγαμου βίου και της σεξουαλικής ζωής σε 1.650 παντρεμένους ενήλικες, ηλικίας 57 έως 85 ετών.

Μάλιστα, ένα ακόμα συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν οι ερευνητές του πανεπιστημίου, έδειξε πως εκείνοι που είναι μία φορά παντρεμένοι κάνουν σεξ πιο συχνά σε σχέση με όσους έχουν ξαναπαντρευτεί. Ωστόσο, αν εξαιρέσουμε την συχνότητα των επαφών, ο δεύτερος γάμος δε φάνηκε να επηρεάζει ούτε την σωματική ευχαρίστηση, ούτε την συναισθηματική ικανοποίηση των δύο συντρόφων.

Γι’ αυτό την επόμενη φορά που θα πεις στη γυναίκα σου «Τούλα, σε ξέρω τόσο καλά σαν να σε έχω γεννήσει», σκέψου πως δεν είναι απαραίτητα κακό αυτό και ειδικά στο κρεβάτι…