Η κόντρα του Noel Gallagher με τον νέωπα Ed Sheeran φαίνεται ότι συνεχίζεται και έχει εκείνο το βρεταννικό χαρακτηριστικό που λατρεύουμε : την ειρωνεία.

Για να καταλάβουμε όμως τι ακριβώς συνέβη, πρέπει να μάθουμε πρώτα την μικρή προϊστορία τους σε ανταλλαγή αιχμηρών δηλώσεων. Εντάξει, δεν είναι και σαν αυτές που ανταλλάσουν οι rappers μεταξύ τους, αλλά έχουν αυτό το φλεγματικό χιούμορ, σαν τις ανακοινώσεις της Βούλτεψη (μπα…)

Τα δύο προηγούμενα επεισόδια στην κόντρα τους είχε ως εξής : ο Noel είχε δηλώσε σε συνέντευξή του «ότι δεν μπορεί να ζει σε έναν κόσμο που ο Ed Sheeran παίζει ως πρώτο όνομα στο Wembley» και ο Sheeran είχε απαντήσει ότι εκείνος μπορεί να ζει σε έναν τέτοιον κόσμο γιατί (χα, μαντέψτε) είναι πολύ ευχάριστος».

Ο Ed Sheeran λοιπόν ξαναχτύπησε δηλώνοντας σε βρετανικό tabloid :

Διάβασα τι είπε και του έστειλα μήνυμα γιατί έχω το κινητό του και τον ρώτησα αν θα ήθελε κάποια εισιτήρια. Μου απάντησε «Κατεργαράκο, η κόρη μου ίσως και να ήθελε μερικά». Είναι πάντα ειλικρινής και από τους ανθρώπους που αυτό που έχει να πει, θα το πει. Δεν παρεξηγήθηκα. Το βρήκα πολύ cool να μιλήσει για μένα σε συνέντευξή του.

Οι κόντρες των αδερφών Gallagher αποτελούν από μόνες τους ολόκληρο κεφάλαιο για την μουσική στη Βρετανία. Αυτόν τον μήνα είναι ο Sheeran, τον άλλον μήνα θα είναι κάποιος άλλος. Σε δουλειά να βρίσκονται…

Απ’την άλλη ο Sheeran δήλωσε ότι οι προσβολές που δέχεται κατά καιρούς, του αρέσουν γιατί τον κρατάνε προσγειωμένο. Μάλιστα πιστεύει ότι έτσι δεν θα «ξεφύγει» το μυαλό του, όπως συμβαίνει και με τους Αμερικανούς συναδελφούς του.

Τις εκατέρωθεν δηλώσεις πυροδότησε η επιβεβαίωση, ότι ο Sheeran θα παίξει για ένα τριήμερο στο Wembley, ένα στάδιο με χωρητικότητα 80.000 θεατών. Μάλιστα, οι δύο από τις ημερομηνίες προστέθηκαν αργότερα λόγω της πρωτοφανής ζήτησης.