Τώρα θα μας πεις τι άλλο θα προτείνουν αυτοί οι επιστήμονες.  Αλλά τι να κάνουν κι εκείνοι που πιστεύουν ότι βρήκαν τον τρόπο να νιώθεις πιο χαρούμενος; Σου προτείνουν, λοιπόν, να μυρίσεις τον ιδρώτα ενός ευτυχισμένου ανθρώπου.

Φαίνεται ότι οι χημικές ουσίες του ιδρώτα αντανακλούν τη συναισθηματική κατάσταση, έτσι αν δεν νιώθεις και πολύ καλά τελευταία, ίσως νιώσεις καλύτερα αν πάρεις μια καλή μυρωδιά από… ευτυχισμένο ιδρώτα!

Στο πείραμα οι Ολλανδοί ερευνητές έβαλαν άντρες να παρακολουθήσουν χαρούμενα, φοβιστικά και ουδέτερα βίντεο, ενώ είχαν απορροφητικά επιθέματα στις μασχάλες τους. Στη συνέχεια γυναίκες κλήθηκαν να… μυρίσουν τα επθέματα, ενώ παρακολουθούνταν οι αντιδράσεις στο πρόσωπό τους.

Σίγουρα όταν μύρισαν τα επιθέματα που απέπνεαν φόβο, ενεργοποιήθηκαν οι αντίστοιχες εκφράσεις στο πρόσωπό τους. Το ίδιο συνέβη και όταν μύρισαν τα επιθέματα χαράς. Οι ερευνητές λένε ότι αυτό σημαίνει ότι κάποιος χαρούμενος άνθρωπος μπορεί να μεταδώσει την ευτυχία του στους γύρω του.

Οι ερευνητές θεωρούν ότι τα χημικά σήματα φόβου θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως προειδοποιήσεις, ενώ τα θετικά σήματα θα μπορούσαν να ενισχύσουν τη σύνδεση μεταξύ των ανθρώπων και την προώθηση της θετικής ψυχολογίας.