Τις περισσότερες φορές ένας χωρισμός μας προκαλεί θλίψη, ενώ υπάρχουν φορές που μας προκαλεί ανακούφιση. Υπάρχουν, όμως, και οι περιπτώσεις που νιώθεις χαρά κι αυτό είναι περίεργο!

Όπως εξηγούν οι ειδικοί, το να νιώθεις χαρά μετά από έναν χωρισμό δεν είναι τόσο παράλογο, καθώς έχεις φτιάξει στο μυαλό σου μια φαντασία εκδίκησης! Αποδεσμεύεσαι από ένα άτομο, με το οποίο είχες μια τοξική σχέση και συνειδητοποιείς ότι έκανες πολύ καλύτερα απ’ ό,τι μπορούσες να φανταστείς!

Πολλές φορές μετά από έναν χωρισμό έρχεται μια ανανέωση στη ζωή, καθώς πλέον έχεις χρόνο ν’ ασχοληθείς και μ’ άλλα πράγματα και θέλεις να το κάνεις για να νιώσεις την αλλαγή!

χωρισμός διαζύγιο

Φυσικά, πολλές φορές ίσως κάνεις πράγματα τα οποία δεν θα έκανες υπό άλλες συνθήκες, μόνο και μόνο για να τα δει ο πρώην σύντροφός σου και να ζηλέψει. Βλέπε καθημερινές φωτογραφίες στα social media, πιο έντονο μακιγιάζ, αλλαγή στο στιλ.

Μια τέτοια συμπεριφορά, όμως, εάν είναι συνεχόμενη και για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν είναι υγιής, καθώς καλό είναι ν’ αφήνεις τον εαυτό σου να βιώνει 100% κάθε συναίσθημα και κατάσταση προκειμένου να μπορείς στο τέλος να την ξεπεράσεις και να νιώσεις όντως ανακούφιση.

χωρισμός

Με το να προσπαθείς ν’ απασχολήσεις το μυαλό σου μ’ άλλες δραστηριότητες, οι οποίες σου προσφέρουν εφήμερη χαρά, νιώθεις καλά, αλλά πόσο θα κρατήσει;

Η συμβουλή μας; Κάνε αυτό που σου βγαίνει κι αυτό το οποίο θέλεις να κάνεις για τον εαυτό σου, χωρίς να δρας έχοντας ως γνώμονα το πώς θ’ αντιδράσει σ’ αυτά που κάνεις ο πρώην σου!