“Ας το πάρουν απόφαση. Δεν τελειώνει ο αγώνας έτσι εύκολα” δηλώνει δημοσίως σ’ ένα video ντοκουμέντο  ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, “δικαιολογώντας” τον ξυλοδαρμό της Λιάνας Κανέλλη από τον Ηλία Κασιδιάρη, στην πρωινή εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, το 2012, όπως αποκαλύπτει η “Εφημερίδα των Συντακτών”.

Στο video o αρχηγός της Χρύσης Αυγής, υπογραμμίζει δημόσια κατά την ομιλία του πως το κόμμα της Χ.Α, ανέβηκε δύο μονάδες στις κρυφές δημοσκοπήσεις, έπειτα από το συγκεκριμένο περιστατικό και συνεχίζει τονίζοντας:

Ας το πάρουν απόφαση. Δεν τελειώνει ο αγώνας έτσι εύκολα. Και αν νομίζουν τα ορφανά του Μαρξ και του Στάλιν, οι διάφορες Κανέλλη και οι διάφορες Δούρου, και οι Τσίπρες, ότι θα σταματήσουν το ποτάμι το εθνικιστικό, το κάνανε κι άλλη φορά, και τους θάψαμε στο Γράμμο και στο Βίτσι, και νικήσαμε. Αυτό θα ξαναγίνει αν το θέλουν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από τη δημοσιοποίηση του παραπάνω video, προέβη σε σχετική ανακοίνωση  στην οποία τονίζει πως για άλλη μια φορά αποδεικνύεται περίτρανα ο χαρακτήρας της Χρυσής Αυγής ως νεοναζιστική εγκληματική οργάνωση.

Συγκεκριμένα: 

Το νέο βίντεο του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου, που έφερε στη δημοσιότητα η Εφημερίδα των Συντακτών, από προεκλογική του ομιλία το 2012,  δεν αφήνει κανένα ερωτηματικό για τον χαρακτήρα της ως μια νεοναζιστική εγκληματική οργάνωση.

Σε αυτό το βίντεο ο Ν. Μιχαλολιάκος δεν διστάζει να προτρέψει τους οπαδούς της οργάνωσης να βιαιοπραγούν εναντίον αριστερών, καθώς, όπως ο ίδιος ισχυρίστηκε, οι δημοσκοπήσεις είχαν δείξει την άνοδο της ΧΑ μετά την επίθεση που είχε εξαπολύσει ο Ηλ. Κασιδιάρης εναντίον της βουλευτή του ΚΚΕ Λ. Κανέλλη και της τότε υποψηφίας βουλευτή και στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ Ρ. Δούρου, στο στούντιο του ΑΝΤ1.

Οι αναφορές του αρχηγού της ΧΑ στη συνέχιση του Εμφυλίου προκειμένου να “θαφτούν” ο Τσίπρας, η Δούρου και η Κανέλλη, δεν αφήνουν κανέναν ανυποψίαστο σχετικά με τις προθέσεις των νοσταλγών του Φύρερ. Οι δήθεν αντιλαϊκές κραυγές τους στο Κοινοβούλιο δεν μπορούν να κρύψουν το απεχθή τους ρόλο ως δύναμη κρούσης που έχει μοναδικό στόχο τη συντριβή της δημοκρατίας και την επιβολή ολοκληρωτικού καθεστώτος.

Η  πάλη ενάντια στις αιτίες που έστρωσαν τον δρόμο στην ανάδυση των νεοναζιστών και η δημιουργία ενός αντιφασιστικού, δημοκρατικού κοινωνικού μετώπου αποτελούν μέγιστη προτεραιότητα.