“Στόχος μας είναι η συνέχιση του έργου της σταθεροποίησης της οικονομίας”, δήλωσε ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, παραλαμβάνοντας την “καυτή πατάτα” από τον απερχόμενο υπουργό, Ευκλείδη Τσακαλώτο.
“Αποδέχθηκα αυτήν τη θέση για να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος, να προχωρήσει η ενίσχυση του τραπεζικού συστήματος όσο πιο γρήγορα γίνεται και, παράλληλα, η εμπέδωση της εμπιστοσύνης στην οικονομία”, δήλωσε ο κ. Χουλιαράκης. Σημείωσε δε, ότι η ελληνική οικονομία έχει μπει σε φάση ύφεσης, που “ελπίζουμε να μην κρατήσει πολύ και να αρθούν το συντομότερο δυνατόν τα capital contols”.

Επίσης ανέφερε ότι η υπηρεσιακή κυβέρνηση θα κριθεί επιτυχής αν οι βαθμοί ελευθερίας της επόμενης κυβέρνησης είναι ίδιοι ή και μεγαλύτεροι από τις προηγούμενης, ώστε να μπορέσει να κατανείμει το βάρος της προσαρμογής με δικαιότερο τρόπο.

Ο κ. Χουλιαράκης έκανε ειδική αναφορά στην “κρίσιμη συμβολή” του Ευκλείδη Τσακαλώτου για την εμπέδωση κλίματος σταθερότητας στην οικονομία.

Από την μεριά του, ο κ. Τσακαλώτος είπε ότι “είναι μια συγκινητική στιγμή για την πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς που φτάνει στο τέλος της”, για να συνεχίσει λέγοντας:

Κάναμε και καλά πράγματα και πράγματα που μπορούσαμε να κάνουμε καλύτερα. Δώσαμε τον καλύτερο μας εαυτό για το στίγμα του πώς είναι μια άλλη διακυβέρνηση.

Ο κ. Τσακαλώτος ευχαρίστησε τους υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών και δήλωσε ότι είναι στη διάθεση του νέου υπουργού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν ξεκαθάρισε ωστόσο, παρά τις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων αν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές.

Παρόντες στην τελετή ήταν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, ο οποίος συνεχίζει ως υπηρεσιακός, ο απελθών αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας και ο γενικός γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής, Νίκος Θεοχαράκης.