Με επιστολή του ο αρχηγός της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, ζητά να μην προχωρήσει το σχέδιο Παππά για την αδειοδότηση των καναλιών, ενώ επισημαίνει ότι οποιαδήποτε κίνηση κι αν γίνει σ’ αυτό το ζήτημα θα πρέπει να ακολουθεί τις αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας.

Ο Κ. Μητσοτάκης εξηγεί ότι, με βάση και τις αποφάσεις του ΣτΕ σχετικά με τις αιτήσεις αντισυνταγματικότητας για τον νόμο Παππά, οι οποίες έχουν ήδη κατατεθεί, το ΕΣΡ, θα πρέπει να περιμένει τι θα αποφασίσει το ακυρωτικό δικαστήριο και στη συνέχεια να προχωρήσει στην διαδικασία με περισσότερη σιγουριά.

Η ΝΔ προσπαθεί να καταστήσει σαφές ότι εάν δεν τηρηθούν οι κανόνες τότε θα υπάρξουν νέα αποτελέσματα σε μια ίσως νέα διαδικασία για τη χορήγηση τηλεοπτικών αδειών, τα οποία όμως θα προκαλούσαν πλήγμα στο κύρος της Ανεξάρτητης Αρχής.

Για να δώσει επιχειρήματα για αυτήν την άποψη καταθέτει πρόταση νόμου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο.

Η απάντηση της Κυβέρνησης για την επιστολή Μητσοτάκη στο ΕΣΡ

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Αυγή, με την επιστολή που απέστειλε στον πρόεδρο του ΕΣΡ, ο Κ. Μητσοτάκης ζητά ευθέως τη διαιώνιση του καθεστώτος ασυδοσίας που επικρατεί εδώ και σχεδόν 30 χρόνια στο τηλεοπτικό τοπίο. Συγκεκριμένα, επικαλούμενος εκκρεμείς δικαστικές αποφάσεις, ο πρόεδρος της ΝΔ ισχυρίζεται πως «δεν θα πρέπει να προχωρήσει καμία διαδικασία βασισμένη στον Ν. 4339/2015 λόγω του κινδύνου να ανατραπούν εκ νέου τα αποτελέσματα και τυχόν νέας διαδικασίας, με σοβαρές συνέπειες για το δημόσιο συμφέρον αλλά και για το κύρος του προσφάτως συγκροτηθέντος Συμβουλίου σας».

Ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει κανένα πρόβλημα να παραποιεί την πραγματικότητα για να υπερασπιστεί τους καναλάρχες. Η τακτική του προέδρου της ΝΔ να υπονομεύει συστηματικά το δημόσιο συμφέρον, το οποίο με θράσος επικαλείται, θα πέσει στο κενό. Τον καλούμε να προχωρήσει άμεσα στη δημοσιοποίηση ολόκληρης της επιστολής του προς το ΕΣΡ

Διαβάστε επίσης:

Επιστολή Παππά στο ΕΣΡ: Ζητά να προχωρήσει ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες