Άδοξο τέλος είχε η ομηρία του εισαγγελέα στην γειτονική Τουρκία αφού, λίγο μετά τις 20:30 (Τρίτη 31/3) αναρτήθηκε στο Twitter βίντεο στο οποίο ακούγονται πυροβολισμοί στο δικαστικό μέγαρο και δημοσιεύτηκαν πληροφορίες ότι ασθενοφόρο απομακρύνθηκε με ταχύτητα από το σημείο. Έτσι, λίγα λεπτά αργότερα, ανακοινώθηκε ότι ο εισαγγελέας αλλά και οι δύο απαγωγείς έχασαν την ζωή τους.

Ο εισαγγελέας, Μεχμέτ Σελίμ Κιράζ, τραυματίστηκε βραδιά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ενώ νεκροί έπεσαν και οι δύο δράστες, μέλη της αριστερής οργάνωσης DHKC,  λίγο μετά από μια μεγάλη έκρηξη και πάρα πολλών (περίπου 100) πυροβολισμών που ακούστηκαν.

«Ήταν νεκρός όταν έφτασε στο νοσοκομείο. Κάναμε ό,τι μπορούσαμε αλλά δεν καταφέραμε να τον σώσουμε» δήλωσε στο CNN Turk εκπρόσωπος του νοσοκομείου.

 

 

Σημείωση!

Καθ’όλη τη διάρκεια της ομηρίας του άτυχου εισαγγελέα, η τουρκική κυβέρνηση ενεργοποίησε το νόμο που επιβάλλει λογοκρισία στη μετάδοση πληροφοριών από τα μέσα ενημέρωσης. Έτσι το Twitter έγινε (για μία ακόμη φορά) η πηγή ενημέρωσης των πολιτών.