Νεκρό είναι τελικά το επτάχρονο αγόρι που αγνοούνταν από τη Πέμπτη το απόγευμα, μετά την τρομοκρατική επίθεση στη Βαρκελώνη

Εδώ και ημέρες η οικογένεια του ζητούσε πληροφορίες για την τύχη του, καθώς η μητέρα του που ήταν μαζί του τραυματίστηκε σοβαρά κατά την επίθεση και νοσηλευόταν.

«Καθώς απολάμβανε τα αξιοθέατα στη Βαρκελώνη με τη μητέρα του, πήραν με θλιβερό τρόπο τον Τζούλιαν μακριά μας» ανφέρει η οικογένειά του 7χρονου αγοριού σε μια ανακοίνωση που διένειμε το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο επιβεβαίωσε τον θάνατο του παιδιού.

Είχε τόση ενέργεια, ήταν αστείος, με χιούμορ, έφερνε πάντα το χαμόγελο στα πρόσωπά μας

«Υπήρξαμε τόσο ευλογημένοι που τον είχαμε στις ζωές μας και θα θυμόμαστε το χαμόγελό του κρατώντας ζωντανή τη μνήμη του στις καρδιές μας», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Την ταυτοποίηση μεταξύ των 14 νεκρών, άλλων δύο θύματων, ιταλικής και βελγικής υπηκοότητας, των δύο επιθέσεων στην Καταλονία, επιβεβαίωσαν επιπλέον οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών σε μία ανάρτησή τους στο Twitter.

“Η οικογένεια του Julian Cadman μας είπε ότι είναι δυστυχώς ένα από τα θύματα της επίθεσης και μας ζήτησε να ευχαριστήσουμε όλους τους ανθρώπους που έχουν μοιράσει την είδηση. Σε αυτές τις πολύ άδικες, δύσκολες και επίπονες στιγμές, είμαστε στο πλευρό της οικογένειας και τους φίλους του Julian. Ας αναπαυθεί ειρηνικά “, δήλωσε το ισπανικό γραφείο αγνοουμένων στη Sky News.

Η βρετανική εφημερίδα Mirror, ανέφερε ότι ο πατέρας του Julian, Andrew, είχε ταξιδέψει από την Αυστραλία και ταυτοποίησε ο ίδιος το 7χρονο παιδί.

Ένα αγοράκι επτά ετών με βρετανική ιθαγένεια βρισκόταν ανάμεσα σε εκείνους που αγνοούνταν μετά από τις δύο τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ισπανία, όπως δήλωσε η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Theresa May.

Ο Julian Alessandro Cadman, με υπηκοότητα από το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και την Αυστραλία περπατούσε με τη μητέρα του, Jom Cadman, όταν οι τρομοκράτες επιτέθηκαν με ένα βαν στην οδό Las Ramblas, αφήνοντας τουλάχιστον 13 νεκρούς και περισσότερους από 100 τραυματίες.

Η μητέρα του βρίσκεται στο νοσοκομείο σε σοβαρή αλλά σταθερή κατάσταση. Το ζευγάρι, από το Σίδνεϊ, φέρεται να βρισκόταν στη Βαρκελώνη για έναν γάμο.

Ο πατέρας του, Andrew Cadman, από το Σίδνεϊ, μεταφέρθηκε στη Βαρκελώνη για να ψάξει το αγόρι. Η οικογένειά του ξεκίνησε μια εκστρατεία στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης σε μια προσπάθεια για να τον βρει.

Ο παππούς του, Tony Cadman, ο οποίος ζει στο Σίδνεϊ είχε δημοσιεύσει μια έκκληση στο Facebook.

Ο εγγονός μου, ο Julian Alessandro Cadman έχει εξαφανιστεί. Σας παρακαλώ κάντε like και share. Βρήκαμε τη Jom (τη κόρη μου) και είναι σε σοβαρή αλλά σταθερή κατάσταση στο νοσοκομείο

Ο Julian είναι 7 ετών και ήταν έξω με τη Jom όταν ήταν χώρισαν, εξαιτίας της πρόσφατης τρομοκρατικής επίθεσης. Παρακαλώ κάντε share αν έχετε οικογένεια ή φίλους στη Βαρκελώνη

Photo: AFP