Νεφώσεις, οι οποίες σταδιακά θα αυξηθούν και υπάρχει πιθανότητα βροχών θα κυριαρχήσουν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας σήμερα, Τετάρτη.

Πιο αναλυτικά:

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 30 βαθμούς  και στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές απογευματινές ώρες με πιθανότητα πρόσκαιρες βροχές κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 28 βαθμούς.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα εμφανιστούν λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στη δυτική και κυρίως στα ορεινά της κεντρικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 31 βαθμούς. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότεροι.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες στην Ήπειρο, τη δυτική Στερέα και πιθανόν στα υπόλοιπα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 30 βαθμούς. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός  θα είναι γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά πρόσκαιρα 5 Μποφώρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 31 βαθμούς. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με λίγος πρόσκαιρες νεφώσεις στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα στα βόρεια έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί  από 20 έως 28 βαθμούς κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία στα βόρεια 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 29 βαθμούς.