Νέες πληροφορίες για τον οδηγό που εισέβαλε σε πιτσαρία στο Παρίσι είδαν το φως της δημοσιότητας από τοπικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα διεθνή Μέσα, ο οδηγός, ο οποίος έριξε το όχημά του σε πιτσαρία το βράδυ της Δευτέρας με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένα 13χρονο κορίτσι, είχε κάνει χρήση μεγάλης ποσότητας φαρμάκων.

Θυμίζουμε ότι εκτός του 13χρονου κοριτσιού που έχασε τη ζωή του, τραυματίες είναι 13 άνθρωποι, οι πέντε εκ των οποίων νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Ανάμεσά τους και το 3χρονο αδελφάκι του κοριτσιού, το οποίο βρίσκεται εκτός κινδύνου.

Ο 32χρονος έχει συλληφθεί και φέρεται να υποστήριξε πως είχε «πάρει μεγάλη ποσότητα φαρμάκων», προσπαθώντας να δώσει τέλος στη ζωή του, έπειτα από άλλη αποτυχημένη απόπειρα αυτοκτονίας την Κυριακή.

Οι γαλλικές Αρχές επιμένουν επίσης ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι επρόκειτο για τρομοκρατική ενέργεια, όμως, δεν μπορούν ακόμα να μιλήσουν με βεβαιότητα για τα κίνητρα του δράστη.

Δικαστική πηγή δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως ο δράστης «αναμφίβολα έπεσε στο κτίριο με το όχημά του εσκεμμένα. Κατά τα φαινόμενα είχε κάνει χρήση φαρμάκων που περιείχαν ναρκωτικές ουσίες».

Στο εστιατόριο, την ώρα που εισέβαλε το αυτοκίνητο του 32χρονου, βρίσκονταν περί τα 20 άτομα, τα οποία έπεσαν κάτω. Ο δράστης προσπάθησε εν συνεχεία να κάνει όπισθεν για να διαφύγει, όμως, οι Αρχές τον σταμάτησαν εγκαίρως.

Σε βάρος του έχουν απαγγελθεί απ’ τις εισαγγελικές αρχές κατηγορίες για φόνο εκ προθέσεως, απόπειρα για φόνο εκ προθέσεως και οδήγηση υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών.

Μέσα στο όχημα δεν βρέθηκαν εκρηκτικά.