Πάνω από 130 βουλευτές, συμπεριλαμβανομένου του υπουργού επικράτειας Αλέκου Φλαμπουράρη, αναμένονται να κληθούν άμεσα να υποβάλουν στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής νέου τύπου Πόθεν Έσχες. 

Τι ακριβώς θα γίνει;

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιτροπή Πόθεν Έσχες αναμένεται να καλέσει τους εν λόγω βουλευτές να συμπληρώσουν ειδικές δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης που θα αναπτύσσονται σε δύο έντυπα και όχι σε ένα,  όπως, δηλαδή, συνέβαινε μέχρι και σήμερα.

Βέβαια, δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα από την επιτροπή Πόθεν Έσχες με ποιο κριτήριο έχουν επιλεγεί οι 130 βουλευτές αλλά και γιατί δεν έχει κατατεθεί σε διπλό έντυπο το σύνολο των υπόχρεων υποβολής περιουσιακών δηλώσεων.

Που βασίζεται το νέο αυτό αίτημα της επιτροπής;

Το αίτημα για υποβολή νέων δηλώσεων προς τους 130 βουλευτές είναι βασισμένο σε απόφαση που είχε πάρει τον Σεπτέμβριο η τότε πρόεδρος της επιτροπής Πόθεν Έσχες, Δέσποινα Χαραλαμπίδου.

Γιατί βρίσκεται στους 130 ο Φλαμπουράρης;

Ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης  συγκαταλέγεται στους 130 γιατί στην  δήλωση Πόθεν Έσχες του 2015 είχε καταγράψει ότι κατείχε  μετοχές σε εταιρεία αλλά δεν σημείωσε, όπως όφειλε, ότι τις μεταβίβασε με το νέο χρόνο.

photos:Konstantinos Tsakalidis / SOOC