Νέες αποκαλύψεις για υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη- Σοκάρουν οι καταθέσεις

LIKE US ON FACEBOOK

Σύμφωνα με τις νέες πληροφορίες που έγιναν γνωστές μέσω των καταθέσεων ο 20χρονος Βαγγέλης Γιακουμάκης είχε υποστεί βασανιστήρια από εξωσχολικό μέσα στην εστία της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων. Μάλιστα, η οικογένεια Γιακουμάκη υπέβαλε και μηνυτήρια αναφορά εναντίον μελών της νέας διεύθυνσης της σχολής αναφορικά με την απόφασή τους να τιμωρήσουν με απλή επίπληξη ομάδα σπουδαστών για τη βίαιη συμπεριφορά τους.

‘Όπως είπε στην εφημερίδα Espresso ο δικηγόρος της οικογένειας Γιακουμάκη, Δημήτρης Μπούκας: « Οι γονείς του Βαγγέλη Γιακουμάκη μου έδωσαν εντολή να καταθέσω αίτηση στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων και να ζητήσω να ερευνήσει εάν οι σπουδαστές που τιμωρήθηκαν με ποινή – χάδι είναι τα ίδια άτομα που ήδη παραπέμπονται για επικίνδυνες σωματικές βλάβες κατ’ εξακολούθηση. Εφόσον μιλάμε για τους ίδιους και συμπίπτει το χρονικό διάστημα που ο Βαγγέλης ταλαιπωρήθηκε από εκείνους και βασανίστηκε, θεωρούν ότι η ποινή αυτή είναι προσβολή στη μνήμη του παιδιού τους, σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ».

Στην συνέχεια πρόσθεσε: «Ουσιαστικά ζητάμε να αναζητηθούν ευθύνες σε όποιο επίπεδο υπάρχουν για τα μέλη της σχολής».

Εξάλλου, ερωτήματα για τη φύλαξη της Γαλακτοκομικής Σχολής εγείρει και το γεγονός ότι πρώην σπουδαστής μπαινόβγαινε όποτε ήθελε και μάλιστα σε δωμάτιο της εστίας. Σύμφωνα με καταθέσεις που υπάρχουν στην (500 σελίδων) δικογραφία που παραδόθηκε στον εισαγγελέα, ο οποίος έδωσε νέα τροπή στην υπόθεση ασκώντας δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ο εν λόγω εξωσχολικός φέρεται ως «ενορχηστρωτής» στα βασανιστήρια.

Μάλιστα σε μία από τις καταθέσεις αναφέρεται ότι όταν ο Γιακουμάκης έμαθε για την άφιξή του στη Γαλακτοκομική, κλείστηκε στο δωμάτιό του:

«Μόλις το έμαθε (σ.σ.: ο εξωσχολικός), πήγε με κάποιους άλλους στο δωμάτιο του Βαγγέλη και τον έβγαλαν έξω. Τότε είπε στους φίλους του να δώσουν τα χέρια με τον Βαγγέλη και να μην του δημιουργήσουν ξανά προβλήματα. Είχε καταλάβει ότι είχε φτάσει στο αμήν».

Σύμφωνα με τις καταθέσεις, στις 25 Ιανουαρίου τέσσερα άτομα είχαν δέσει τον Βαγγέλη με σχοινιά στην καρέκλα και του έδιναν σφαλιάρες:

«Ο Βαγγέλης φώναξε, αντιστάθηκε και έσκισε κατά λάθος τη μπλούζα ενός εκ των βασανιστών του. Τότε ήταν που εκείνος εξοργίστηκε, πήρε τη σκισμένη μπλούζα και την έκανε λουρί στον λαιμό του Βαγγέλη αρχίζοντας να τον σέρνει»!

Από την αρχή της νέας σχολικής χρονιάς ο εξωσχολικός φέρεται ότι είχε επισκεφτεί τρεις φορές τη σχολή και τις δύο μπήκε στην εστία. Η τελευταία, σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες, ήταν την Τρίτη, τρεις ημέρες πριν από την εξαφάνιση του Γιακουμάκη.

Σημειώνεται ότι ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ιωαννίνων έχει ασκήσει δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά αγνώστων και διώξεις για επικίνδυνες σωματικές βλάβες και παράνομη βία κατ’ εξακολούθηση σε βάρος συγκεκριμένων προσώπων. Η ανάκριση, που έχει καθυστερήσει λόγω φόρτου εργασίας της ανακρίτριας, αναμένεται να διαρκέσει δύο – τρεις μήνες, με πάνω από 40 μάρτυρες.

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved