Νέα στοιχεία για τον «μανιακό δολοφόνο» της Κηφισιάς ο οποίος τραυμάτισε σοβαρά έναν οδηγό ταξί και σκότωσε έναν άλλον. Εκτιμάται πως είχε σχέση με τον συγκεκριμένο επαγγελματικό χώρο.

Έλληνας, 30αρης, με διαταραγμένη προσωπικότητα και πιθανότατα κάποια εμπλοκή του στο παρελθόν με τον συγκεκριμένο επαγγελματικό χώρο εκτιμάται πως είναι ο «μανιακός δολοφόνος» της Κηφισιάς σύμφωνα με ανώτατο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. ο οποίο μίλησε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ.

Εμμονικό άτομο πιστεύουμε ότι είναι ο δράστης της δολοφονίας του οδηγού ταξί στην Κηφισιά και της επίθεσης σε έναν άλλο, στην ίδια περιοχή. Έχει διαταραγμένη προσωπικότητα, είναι πιθανότατα Έλληνας, γύρω στα 30 και εξετάζουμε διάφορες εκδοχές όσον αφορά στο κίνητρο των επιθέσεών του σε οδηγούς ταξί. Η εκτίμησή μου είναι ότι οι επιθέσεις του αυτές σχετίζονται με κάποια εμπλοκή του στο παρελθόν με τον συγκεκριμένο επαγγελματικό χώρο

 

Να θυμίσουμε πως ο δολοφόνος αφαίρεσαι τη ζωή ενός 52χρονου οδηγού ταξί, στη συμβολή των οδών Κοκκιναρά και Χαριλάου Τρικούπη, τα μεσάνυχτα της περασμένης Τρίτης και επιτέθηκε σ’ έναν 32χρονο συνάδελφό του, βραδινές ώρες της 10ης Φεβρουαρίου, στην ίδια περιοχή. Και στις δύο περιπτώσεις ο δράστης επέλεξε να καθίσει στην πίσω δεξιά πλευρά του ταξί, δεν έφυγε παίρνοντας χρήματα μαζί του ενώ πυροβόλησε όσο το όχημα βρισκόταν εν κινήσει.

«Το όπλο που χρησιμοποίησε και στις δύο επιθέσεις είναι μετασκευασμένο και κατά 99% βουλγαρικής προέλευσης» εξηγεί ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ και προσθέτει: «Το έχει μετατρέψει σε πυροβόλο, ενώ χρησιμοποιεί και σιγαστήρα. Γι’ αυτό, άλλωστε και ο 32χρονος οδηγός ταξί, που δέχθηκε τρεις σφαίρες δεν άκουσε πυροβολισμούς. Στην κατάθεσή του είπε ότι ένιωσε ξαφνικά ένα κάψιμο στο κεφάλι του και να χάνει τις αισθήσεις του».

Σχετικά με την τύχη που είχε ο 32χρονος οδηγός ταξί, ο οποίος δέχθηκε 3 σφαίρες στο πίσω μέρος του λαιμού του και κατάφερε να επιζήσει ο ανώτατος αξιωματικός της ΕΛΑΣ σχολίασε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ:

Η ταχύτητα της βολίδας του συγκεκριμένου όπλου, λόγω του ότι είναι μετασκευασμένο, αλλά και επειδή διαθέτει σιγαστήρα, μειώνεται σε μεγάλο βαθμό. Παράλληλα, ο δράστης πυροβόλησε τον 32χρονο από απόσταση περίπου δέκα εκατοστών και έτσι οι σφαίρες δεν πρόλαβαν να αναπτύξουν ταχύτητα και να τον σκοτώσουν, ενώ ταυτόχρονα βρήκαν σε σκληρό οστό. Έτσι, κατάφερε να σωθεί. Στην περίπτωση του 52χρονου, όμως, ο δολοφόνος πυροβόλησε το θύμα από απόσταση περίπου 50 εκατοστών στον δεξιό κρόταφο και το σκότωσε

Τι ακριβώς πιστεύει, όμως, η αστυνομία ως προς το κίνητρο του δράστη;

«Εκτιμούμε ότι ο δράστης είχε κάποια εμπλοκή με τον χώρο των ταξί», επισημαίνει ο ανώτατος αξιωματικός. «Οι επιθέσεις αυτές δεν είναι τυχαίες. Μπορεί να είχε εμπλακεί σε κάποιο περιστατικό με οδηγούς ταξί και λόγω της διαταραγμένης προσωπικότητάς του να έχει μανία εκδίκησης ή να ήταν παλαιότερα στον συγκεκριμένο επαγγελματικό χώρο και να τον μείωσε κάποιος ή κάποιοι. Η υπόθεση θυμίζει κάτι από αυτή του κατά συρροή δολοφόνου Δημήτρη Βακρινού, που έδρασε στο διάστημα 1995 – 96», ανέφερε.