Νέα έρευνα αποδεικνύει πόσες ομοιότητες έχουμε με το ζωικό βασίλειο

LIKE US ON FACEBOOK

Μετά την έρευνα που αποκάλυψε ότι εκτός από τους ανθρώπους, και οι χιμπατζήδες προτιμούν μαγειρεμένο το φαγητό τους, έρχεται ακόμα μια μελέτη που αποδεικνύει τις ομοιότητές μας με το ζωικό βασίλειο.

Η νέα έρευνα διαπίστωσε ότι τα κόκκινα και ανατολικά γκρι καγκουρό είναι αριστερόχειρες. Ο επικεφαλής ερευνητής υποθέτει ότι αυτό το χαρακτηριστικό εμφανίστηκε στα μαρσιποφόρα όταν ξεκίνησαν να περπατάνε στα δύο τους πόδια, αντί και στα τέσσερα.

Το αριστερό χέρι δεν αποτελεί προτίμηση όλων των μαρσιποφόρων. Για παράδειγμα, άλλα είδη καγκουρό χρησιμοποιούν το αριστερό τους χέρι για κάποιες εργασίες και το δεξί για τις υπόλοιπες.

Οι επιστήμονες παρατήρησαν επίσης ότι τα καγκουρό που ανεβαίνουν στα δέντρα και χρησιμοποιούν και τα τέσσερα άκρα τους για την αναρρίχηση, δεν δείχνουν να έχουν προτίμηση στο χέρι.

Τα κόκκινα και γκρι καγκουρό ωστόσο ήταν η εξαίρεση καθώς προτιμούν το αριστερό τους χέρι για εργασίες όπως η περιποίηση και η τροφή, ανεξάρτητα από το αν στέκονται στα δυο ή τέσσσερά τους πόδια.

Τα ευρήματα εξέπληξαν τους επιστήμονες γιατί το μυαλό των καγκουρό δεν είναι συνδεδεμένο σε όλα τα ημισφαίρια με τον τρόπο που είναι σε άλλα θηλαστικά. Έτσι μελετώντας τον εγκέφαλό τους θα μπορούσαν να δοθούν κάποιες ενδείξεις για νευροψυχιατρικές παθήσεις όπως ο αυτισμός.
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved