Η συνέντευξη Τύπου του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ ήταν γεμάτη με αναφορές στους πολιτικούς του αντιπάλους, γεγονός που “άναψε τα αίματα” σε πολιτικό επίπεδο…

Τόσο η Νέα Δημοκρατία, όσο και και η Λαϊκή Ενότητα και το Ποτάμι, πέρασαν στην αντεπίθεση και εξέδωσαν σκληρές ανακοινώσεις εναντίον του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Νέα Δημοκρατία

Η Νέα Δημοκρατία δεν άφησε αναπάντητες τις επιθέσεις του Αλέξη Τσίπρα, προς το κόμμα, αλλά και πιο προσωπικά στον Ευάγγελο Μεϊμεράκη και εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

“Δύο ημέρες τώρα στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Τσίπρας προσποιείται Αλτσχάιμερ.

Εάν, όμως, ο ίδιος ξέχασε τι υποσχόταν πριν ένα χρόνο, θυμούνται πολύ καλά οι Έλληνες που τον πίστεψαν.

Ξέρουν πως, αντί να σκίσει το Μνημόνιο μέρα μεσημέρι, όπως έλεγε, έσκισε το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης.

Ξέρουν πως αρνείται ακόμη και μια συγγνώμη να ζητήσει.

Ποιος, όμως, να τον πιστέψει”.

Λαϊκή Ενότητα

Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε και η Λαϊκή Ενότητα με αφορμή τη δήλωσή του κ. Τσίπρα ότι “σε κάθε περίπτωση η χώρα θα κυβερνηθεί”.

Το κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη έκανε λόγο για ομολογία πρόθεσης του ΣΥΡΙΖΑ για συγκυβέρνηση όχι μόνο με το μνημονιακό ΠΑΣΟΚ και το νεοφιλελεύθερο Ποτάμι, αλλά αν χρειαστεί και με τη ΝΔ.

Η ανακοίνωση σημειώνει:

Την ίδια ώρα, μόνο ως απώλεια επαφής με τη μνημονιακή πραγματικότητα, για την οποία πλέον είναι συνυπεύθυνος , μπορεί να χαρακτηριστούν οι αναφορές σε «αναπτυξιακό σοκ» και «μείωση της ανεργίας» εν μέσω μνημονίου. Όσο για την απαξιωτική αναφορά σε “δρόμους της δραχμής” που “δεν δίνουν λύση”, δεν μπορούμε παρά να υπενθυμίσουμε την κοινωνική καταστροφή στην οποία οδήγησε ήδη το πάση θυσία ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση ο Αλέξης Τσίπρας καλό θα κάνει να μην παρουσιάζει ως “σκληρό αγώνα” τη συνεχή υποχωρητικότητα και τη συμμόρφωση με τους δανειστές, ιδίως όταν καλείται να λογοδοτήσει για το πώς εγκατέλειψε τα οράματα ενός λαού που έδειξε ότι ξέρει να αγωνίζεται, όπως ακριβώς το έπραξε στις 5 Ιούλη με το υπερήφανο και μεγαλειώδες ΟΧΙ.

 

Το Ποτάμι

Τέλος, η αναφορά του Αλέξη Τσίπρα στον Σταύρο Θεοδωράκη και η δήλωσή του ότι ο “Θεοδωράκης είναι ο χειρότερος λαϊκιστής από όλους τους λαϊκιστές”, οδήγησε το Ποτάμι να δώσει στη δημοσιότητα την εξής ανακοίνωση: 

“Χρειάζεται απύθμενο θράσος για να κατηγορεί ο κ.Τσίπρας τον Σταύρο Θεοδωράκη για λαϊκισμό.
Ηεγκληματική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ στο μεταναστευτικό και οι ανύπαρκτοι υπουργοί του τροφοδοτούσαν όλους αυτούς τους μήνες τη Χρυσή Αυγή. Καλούμε τον κ. Τσίπρα να κάνει μια επίσκεψη στη Μυτιλήνη ή την Κω, να δει την πραγματικότητα από κοντά και να εξηγήσει στους νησιώτες γιατί η κυβέρνησή του δεν έκανε επί 7 μήνες τίποτα από όλα αυτά που του ζητούσαν η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ και βεβαίως το Ποτάμι. Όσο για τη δήλωση ότι «δεν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα», δεν θέλουμε να το σχολιάσουμε. Κάποιο λάθος έχει γίνει. Δεν μπορεί ένας πρώην πρωθυπουργός να είναι τόσο άσχετος”.