Αρνητικά θα ψηφίσει επί της αρχής η Ν.Δ. το πολυνομοσχέδιο, ενώ θετική ψήφο θα δώσει σε κάποια από τα μέτρα με τα οποία συμφωνεί.
Σύμφωνα με ενημέρωση που έκανε η Ν.Δ. στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, «η Νέα Δημοκρατία εστιάζει την κριτική στο ψεύδος της κυβέρνησης που λέει ότι καταπολεμά τη φοροδιαφυγή».
Συγκεκριμένα αναφέρεται σε δύο διατάξεις στο άρθρο 8 του πολυνομοσχεδίου που αφορούν το αδίκημα της φοροδιαφυγής και επισημαίνει ότι:

  1.  οι ισχύουσες διατάξεις λένε ότι για ποσό φοροδιαφυγής πάνω από 15.000 ευρώ υπάρχει φυλάκιση από 1 – 5 έτη. Η κυβέρνηση το ποσό των 15.000 το μετατρέπει σε 100.000. «Επομένως η δήθεν καταπολέμηση της φοροδιαφυγής δεν ισχύει» σημειώνουν στη ΝΔ.
  2. για τον ΦΠΑ η ισχύουσα διάταξη επιβάλλει φυλάκιση για 1 – 5 έτη από το ποσό των 3.000 ευρώ. Η κυβέρνηση το κάνει 50.000 ευρώ, αλλά ως τρικ αυξάνει τη φυλάκιση από 2 – 5 έτη.

Μεϊμαράκης: «Ψέμματα από ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ»

«Λίγες μόνο βδομάδες μετά τις εκλογές φαίνονται πλέον εμπράκτως τα ψέματα που, με δόλο, είπαν ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος. Κατέθεσαν ένα πολυνομοσχέδιο το οποίο είναι υφεσιακό, είναι φοροληστρικό και δενπροβλέπει τίποτα για το 23% στην Παιδεία», λέει χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

«Τιμωρεί όσους μικροοφειλέτες εντάχθηκαν στις ρυθμίσεις. Φορολογείεισοδήματα που δεν υπάρχουν. Κόβει συντάξεις και αυξάνει φορολογικούςσυντελεστές. Αυξάνει και τα βάρη από τον ΕΝΦΙΑ αφού καταργεί και τιςεκπτώσεις. Το πολυνομοσχέδιο αυτό δεν έχει αρχή, μέση και τέλος. Και γι’ αυτό η Νέα Δημοκρατία το καταψηφίζει», τονίζει καταλήγοντας ο ίδιος.