Είναι μία από τις συχνότερες απορίες σου, που όσο περνάνε τα χρόνια σε τρώει όλο και περισσότερο. «Μήπως είναι αυτός ο κύριος τέλειος;» «Μήπως πρέπει να κάνω το επόμενο βήμα μαζί του», «Βρήκα επιτέλους τον πατέρα των παιδιών μου;», είναι οι κλασσικές απορίες που ταλαιπωρούν το μυαλό σου. Αξίζει όμως να περιμένεις τον πρίγκηπα σου ή μήπως να συμβιβαστείς με κάτι λιγότερο από το τέλειο που ψάχνεις τόσα χρόνια;

 Μάλλον θα πρέπει να ξανασκεφτείς και να εκτιμήσεις τα χρόνια που φεύγουν από δω κι από εκεί χωρίς λόγο.

Αρχίζεις να μεγαλώνεις και ο πρίγκηπας με το άσπρο άλογο θα αργήσει πολύ να έρθει. Μην τον περιμένεις! Φτιάξε τη ζωή σου και συμμαζέψου όσο είναι καιρός χωρίς τον «τέλειο άντρα» (που λέει και ο Τσαλίκης) γιατί η οικογένεια είναι ένα από τα πιο πολύτιμα αγαθά που αργότερα θα αναζητάς και δε θα βρίσκεις.

Έχεις πατήσει τα 30 και ακόμα σκέφτεσαι αν είναι η κατάλληλη ηλικία να παντρευτείς, πόσο θα αλλάξει η ζωή σου μετά, τα ποτά με τις φίλες σου που θα κοπούν μαχαίρι και φυσικά αν μπορεί να σου προσφέρει όλα όσα ζητάς ο σύντροφός σου.

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ για πόσο ακόμα θα σου ζητάει να τον παντρευτείς και να ζήσετε μαζί για την μετέπειτα ζωή σας; Έχεις αναρωτηθεί πόσες ατέλειες μπορεί να έχεις εσύ και όμως φαίνεσαι τέλεια στα μάτια του;

Σταμάτα να αλλάζεις τους συντρόφους σαν τα πουκάμισα και νοικοκυρέψου. Δε χρειάζεται να δοκιμάσεις όλες τις πορτοκαλιές για να δεις αν υπάρχει και αλλού πιο γλυκός καρπός από αυτόν που δοκιμάζεις τώρα. Ναι τα ερωτήματα και οι ενδοιασμοί σου για την οικονομική κρίση που έχει χτυπήσει και εσένα με τον δικό σου, η εργασιακή αστάθεια που και οι δύο μπορεί να έχετε και οι τσακωμοί για μικροπροβλήματα πάντα θα υπάρχουν. Μην ψάχνεις τον πρίγκηπα βγαλμένο από τα παραμύθια, που θα ταιριάζεις σε όλα, δε θα μαλώνεις, θα σε έχει στα «πούπουλα», ενώ το ATM με τα 500ευρα θα βρίσκεται στο σαλόνι σου. Δε θα τον βρεις!

Βγες από το ροζ συννεφάκι που ζεις!

Δε πρόκειται να έρθει τα μεσάνυχτα σπίτι σου και να σου φορέσει το γοβάκι!

Κάπου εδώ θέλω να υιοθετήσω τα λόγια του καθηγητή του Michigan, Adami, ο οποίος λέει:

«Ένα άτομο μπορεί να αποφασίσει να περιμένει τον κατάλληλο σύντροφο, αλλά έτσι ρισκάρει να καταλήξει μόνο του ή χωρίς απογόνους! Το να νοικοκυρευτεί κανείς νωρίς για σιγουριά, του δίνει εξελικτικό πλεονέκτημα»

Δεν είπαμε να μην γεύεσαι τη διαφορετικότητα, αλλά μην κάθεσαι με τα χρόνια να δαγκώνεις τα μήλα όπως έκανε η Εύα! Πειρασμοί πολλοί στη ζωή σου, αλλά κράτα αυτόν που θα σε κάνει να περνάς όμορφα, να νιώθεις ασφάλεια μαζί του να επικοινωνείς σωματικά και εγκεφαλικά και το πιο βασικό… Να σε κάνει να χαμογελάς!

Να θυμάσαι πως τα απλά πράγματα στη ζωή είναι και τα πιο όμορφα. Βγάλε τις ερωτικές εξισώσεις απ’ το μυαλό σου και ξεπέρασε τα τόσα κολλήματα και ενδοιασμούς που έχεις. Κατέβα από το ράφι που έχεις συνηθίσει εδώ και καιρό να ξεσκονίζεις και κάνε επιτέλους οικογένεια.

Όσο για τον δικό σου Ιππότη που ονειρευόσουν τόσα χρόνια, αυτόν είναι πολύ πιο πιθανό να τον βρεις στα μάτια του μικρού σου πρίγκηπα που αργότερα θα σε κοιτά και θα σε φωνάζει μαμά…