Να οριστούν ξένοι διαιτητές στη Super League προτείνει η πολιτική ηγεσία, μετά τον εμπρησμό της οικίας του προέδρου της ΚΕΔ, Γιώργου Μπίκα. 

Η πολιτική ηγεσία πρότεινε να γίνει ορισμός ξένων διαιτητών στους αγώνες της Super League για ένα διάστημα που θα οριστεί από κοινού εν ευθέτω χρόνω, έπειτα από τον εμπρησμό της οικίας του προέδρου της ΚΕΔ, Γιώργου Μπίκα και την απόφαση αναστολής διεξαγωγής όλων των πρωταθλημάτων από την ΕΠΟ.

Πιο συγκεκριμένα, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, συναντήθηκε με τον επιτετραμμένο της FIFA και της UEFA στην Ελλάδα, Κωστάκη Κουτσοκούμνη, τον πρόεδρο της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής της ΕΠΟ, Γιάννη Δρόσο, και τον νομικό σύμβουλο της UEFA, Άντζελο Ρηγόπουλο, για τα άμεσα μέτρα αντιμετώπισης της κατάστασης στο χώρο του ποδοσφαίρου.

Αμέσως μετά τη συνάντηση το υφυπουργείο Αθλητισμού εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται:

Η Κυβέρνηση βρίσκεται σε στενή και συνεχή συνεργασία με τις Διεθνείς Συνομοσπονδίες και την ΠΔΕ της ΕΠΟ, με στόχο την εξυγίανση του χώρου του ποδοσφαίρου και την επιστροφή στην κανονικότητα. Οι δύο πλευρές συζήτησαν ένα κοινό πλάνο αντιμετώπισης της έκρυθμης, στην παρούσα φάση, κατάστασης, όπως αυτή διαμορφώνεται μετά τα αλλεπάλληλα φαινόμενα βίας

Κατά τη συνάντηση αποφασίστηκε να προταθεί ο ορισμός ξένων διαιτητών στους αγώνες της Super League για διάστημα που θα οριστεί από κοινού εν ευθέτω χρόνω, ίδρυση σχολής διαιτησίας, ώστε σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα η ελληνική διαιτησία να λειτουργήσει σε επαγγελματικό καθεστώς, ενώ τονίστηκε η ανάγκη αντιμετώπισης των πολεμικών καλεσμάτων από τον Τύπο, που έχουν ως συνέπεια την προαγωγή φαινομένων βίας.