Πολλές φορές έχεις πιάσει τον εαυτό σου να μιλάει στον εαυτό σου! Δεν είναι συντακτικό λάθος αυτό εννοούμε! (Ακούγεται λίγο αστείο παρόλα αυτά!). Ανήκεις και εσύ στην κατηγορία ανθρώπων που κάνουν συζητήσεις με αυτή την φωνούλα μέσα στο κεφάλι τους; Πολύ καλά κάνεις και εμείς έχουμε να σου δώσουμε κάποιες συμβουλές ώστε αυτή η συνήθεια εκτός απο χαλαρωτική (λέω χαλαρωτική γιατί συνήθως το κάνουμε όταν είμαστε αγχωμένοι και σκεφτόμαστε), να είναι και αποτελεσματική!

Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό European Journal of Social Psychology, έδειξε ότι το να μιλάς στον εαυτό σου και μάλιστα στο 2ο πρόσωπο σε θέματα που αφορούν την εργασιακή σου κατάσταση (πχ. “Μπορείς να το κάνεις!”), φαίνεται να αυξάνει την πρόθεση σου να δουλέψεις περισσότερο αλλα και την επίδοση σου!

Ο λόγος που το να μιλάς στον εαυτό σου στο 2ο πρόσωπο αντί για το 1ο είναι τόσο αποδοτικός; Οι επιστήμονες υποστηρίζουν οτι με το να μιλάς σαν να σου απευθύνεται κάποιος άλλος ξυπνάει αναμνήσεις σου στις οποίες άνθρωποι του κοντινού σου περιβάλλοντος σε στήριζαν στην παιδική σου ηλικία λέγοντας σου “μπορείς να το κάνεις” και έτσι το να μιλάς στον εαυτό σου σε άλλο πρόσωπο σε βοηθάει γιατί είναι σαν να στο λέει κάποιος άλλος!

Συνεπώς την επόμενη φορά που θα έχεις κάποιο σημαντικό πρότζεκτ στη δουλειά ή μια παρουσίαση θυμήσου να μιλήσεις στον εαυτό σου χρησιμοποιώντας 2ο ενικό και τα θετικά αποτελέσματα είναι σίγουρα!