Με αφορμή την επίσκεψή του στην Αθήνα, ο Γάλλος Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί παραχώρησε συνέντευξη στο πρακτορείο ειδήσεων MNI κατά την οποία υποστήριξε πως στην Αθήνα «έρχεται για να ανταλλάξει απόψεις με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, με τον υπουργό οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και άλλα μέλη της Κυβέρνησης και της Βουλής για τις προκλήσεις που έρχονται μπροστά μας».

Ο Γάλλος Επίτροπος είπε πως για το καλό όλων πρέπει να ολοκληρωθεί σύντομα και η επόμενη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος. «Είναι στο συμφέρον όλων αλλά πρώτα από όλα της Ελλάδας να υπάρξει επιτυχής ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης όσο πιο γρήγορα γίνεται».

Για το ΔΝΤ και τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα, ο κ. Μοσκοβισί σχολίασε: «Είμαι αισιόδοξος ότι το ΔΝΤ θα σεβαστεί την απόφαση του Eurogroup στις 25 Μαΐου. Βεβαίως θα υπάρξουν προκλήσεις ως προς τις συνομιλίες για τα μέτρα του χρέους το Φθινόπωρο. Ελπίζω ότι όλα τα μέρη θα έρθουν στις διαπραγματεύσεις με ανοικτό μυαλό και επιθυμία για συμβιβασμό. Ελπίζω ότι θα φθάσουμε σε ένα έξυπνο και αμοιβαία επωφελή συμπέρασμα για αυτό το θέμα».

Για το χρέος, ο Γάλλος Επίτροπος εξέφρασε την εξής άποψη:

Το Eurogroup δεσμεύθηκε στις 25 Μαΐου να εξετάσει το θέμα για πιθανή ελάφρυνση του χρέους βάσει της αναθεωρημένης έκθεσης βιωσιμότητας του Ελληνικού χρέους. Δεν θέλω να κάνω εκτιμήσεις τώρα για το αποτέλεσμα. Σίγουρα όμως δεν αναμένω ότι το Brexit θα έχει σημαντική επίπτωση σε αυτό. Άλλωστε οι πρώτες μας εκτιμήσεις δείχνουν περιορισμένη επίπτωση στην Ευρωζώνη μεταξύ -0,2-0.5% του ΑΕΠ μέχρι το 2017

Τέλος, όσον αφορά τα πρωτογενή πλεονάσματα, τόνισε: «Όσο για το θέμα των πρωτογενών πλεονασμάτων μετά το 2018 έχει ήδη γίνει εκτεταμένη συζήτηση το προηγούμενο καλοκαίρι. Η απόφαση ήταν για 3.5% του ΑΕΠ μεσοπρόθεσμα μέχρι να φθάσουμε στο 2018. Αυτό επιβεβαιώθηκε στο Eurogroup της 25ης Μαΐου. Ας μην ξανανοίξουμε τη συζήτηση τώρα».