Εμφανώς αισιόδοξος ήταν ο επίτροπος Pierre Moscovici κατά τις δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό France Inter, λίγο πριν την επίσημη επίσκεψή του στην Αθήνα.

Ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε. εξέφρασε την άποψη ότι η Ελλάδα μετά από πολλά χρόνια βλέπει επιτέλους φως, συγχαίροντας την Κυβέρνηση για τη μεταρρυθμιστική της προσπάθεια.

Οι μεταρρυθμίσεις που εφάρμοσε η Αθήνα ήταν αναμφισβήτητα πολύ δύσκολες, αλλά ήταν απαραίτητες

Ο κ. Moscovici εξέφρασε εν συνεχεία την εκτίμηση πως τα πράγματα σήμερα πάνε σαφώς καλύτερα, καθώς «υπάρχει ελπίδα» και τόνισε πως έπρεπε να δημιουργηθούν συνθήκες εμπιστοσύνης και αυτό έγινε.

“Πλέον, υπάρχουν οι προοπτικές να βρεθεί λύση στο πρόβλημα του χρέους», συμπλήρωσε ο ίδιος, ενώ επισήμανε πως «είχαμε ευθύνη η Ελλάδα να γίνει μία “κανονική χώρα”, δηλαδή μία χώρα που κάνει μεταρρυθμίσεις και διαθέτει στέρεες οικονομικές και κοινωνικές δομές».

Στην Αθήνα για συναντήσεις με Τσίπρα και Τσακαλώτο

Στο μεταξύ, ο Pierre Moscovici πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην Αθήνα, σήμερα, Δευτέρα και αύριο, Τρίτη.

  • Σήμερα θα έχει δείπνο εργασίας με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη.
  • Στις 8 το πρωί της Τρίτης θα γίνει δεκτός στο Προεδρικό Μέγαρο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Παυλόπουλο.
  • Στις 10:45 θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.
  • Στις 12 το μεσημέρι ο κ. Moscovici θα συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ενώ θα έχει επίσης συναντήσεις με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη και με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα.
Photo: REUTERS/Michalis Karagiannis