Μητσοτάκης: Ο νόμος Γαβρόγλου θα καταργηθεί και τα πανεπιστήμια θα ανασάνουν ξανά

LIKE US ON FACEBOOK

«Το νομοσχέδιο που θα ψηφίσουν σήμερα οι ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ θα ανήκει σύντομα στο παρελθόν από εκεί που έρχονται οι αντιλήψεις που πάει αυτό το ν/σ που προσπαθούν να επιβάλλουν. Εγώ δεσμεύομαι ότι η ΝΔ θα το καταργήσει» δήλωσε ο  Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την συζήτηση για τον νομοσχέδιο της Παιδείας στη Βουλή.

O κ. Μητσοτάκης δήλωσε πως το νομοσχέδιο αυτό θα αποτελεί απλώς μια απόδειξη ότι μία κυβέρνηση «χωρίς γνώση, μέθοδο, σχέδιο και χωρίς φραγμούς επιχείρησε στα μέσα του Καλοκαιριού του 2017 να γυρίσει δεκαετίες πίσω την εκπαίδευση της χώρας».

Η πολιτική παρακμή της συμπολίτευσης και η σταθερή ροπή της κυβέρνησης προς τον αυταρχισμό φαίνεται ξεκάθαρα. Ενεργείται χωρίς αναστολές με νόμους σκούπα και νομοσχέδια λίγο πριν κλείσει η βουλή για Καλοκαίρι και με την ανοχή της βουλής και του προέδρου της ο οποίος είναι συνένοχος.

Κατηγορώντας την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως επί των ημερών του Σύριζα« συμβαίνουν πρωτοφανή πράγματα εντός και εκτός της βουλής. το προαύλιο της βουλής δεν μπορεί να είναι χώρος για οποιαδήποτε εκδήλωση διαφωνίας».

Συνεχίζοντας την επίθεση προς την κυβέρνηση ανέφερε «αναρωτιέμαι αν στη θέση του Ρουβίκωνα -μια οργάνωση που έκανε παρέλαση στα Εξάρχεια κρατώντας καλάσνικοφ- αν θα έδειχνε η κυβέρνηση την ίδια ανοχή».

Ο κ. Μητσοτάκης απευθύνοντας τον λόγο προς τους ΑΝΕΛ ανέφερε πως είναι  λίγοι στην αίθουσα απλώς «θα θελήσετε σήμερα να ξεχάσετε ότι πολλοί από εσάς ως βουλευτές και στελέχη της ΝΔ είχατε στηρίξει πολιτικές για την παιδεία σε τελείως διαφορετικές κατευθύνσεις από τις σημερινές, συμπεριλαμβανομένου και του προέδρου σας ο οποίος πολύ βολικά σήμερα λείπει, και όλα αυτά για μία καρέκλα, για ένα έδρανο στην ολομέλεια, θα έχετε και εσείς προσυπογράψει τα πάντα».

Αποτελείται μία συγκυβέρνηση επικίνδυνη για το παρόν και το μέλλον της χώρας πολλοί νέοι που σήμερα αισθάνονται ότι δεν έχουν άλλη επιλογή από το να αφήσουν πίσω μία χώρα που εσείς την μαραζώνεται βλέπουν να υποβαθμίζεται την κυβέρνηση

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο ο επικεφαλής της ΝΔ δήλωε πως πρόκειται για ένα νομοσχέδιο το οποίο ανασύρει μία τελείως αναγχρονιστική άποψη για το άσυλο, που πνίγει τα μεταπτυχιακά προγράμματα δίνοντας μικρότερο εύρος επιλογών και εξειδίκευση, ένα νομοσχέδιο που οδηγεί τους νέους επιστήμονες πιο κοντά στην ανεργία και αντί να αποκτά εφόδια για να βρεθεί σ ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον η νέα γενιά θα πάει όλο και πιο πολλά βήματα πίσω».

Συνεχίζοντας την επίθεση προς τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε «Θέλετε να νομοθετείται ερήμην της ελληνικής κοινωνίας νομίζοντας ότι είναι σε διακοπές».

Μας είπατε ότι κάνατε εξαντλητικό διάλογο με πρυτάνεις και εκπροσώπους των ακαδημαϊκών κοινοτήτων. Δεν μας είπατε ότι η εκπαιδευτική κοινότητα εξέφρασε μεγάλες αντιρρήσεις ενώ το συμβούλιο των πρυτάνεων δημοσίευσε ανακοίνωση στην οποία υπογραμμίζονται οι αντιρρήσεις τους

Απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρας ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε πως «αντί να κοιτάτε μπροστά κοιτάτε πίσω αναμοχλεύοντας τις σκοτεινές πολιτικές άλλων εποχών το ν/σ είναι μία βίαιη επιστροφή στο παρελθόν».

Πείτε μου ένα σοβαρό πανεπιστήμιο στο οποίο μεταξύ άλλων οι φοιτητές θα ψηφίζουν για τίτλους, για την μετακίνηση φοιτητών από τμήμα σε τμήμα ή για την αλλαγή του γνωστικού πλαισίου ενός καθηγητή. Εσείς δεν ζητάτε γνώμη αλλά ζητάτε ουσιαστική συνδιοίκηση

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε πως το 2011 το πολιτικό σύστημα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ βρήκε το θάρρος να κλείσει αυτό το κεφάλαιο καταργώντας την φοιτητική συμβολή στην λήψη αποφάσεων.

Όσον αφορά το άσυλο ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε πως προβλέπει την αυτεπάγγελτη επέμβαση των αρχών για κακουργήματα και εγκλήματα κατά της ζωής.

 Τι σημαίνει αυτό; Ότι θα διαπράττεται ένα αδίκημα θα πρέπει να συνέλθει το ΔΣ, να αποφασίζει για το επίπεδο του εγκλήματος και μετά να καλούνται οι αρχές. Ποιοι ωφελούνται από αυτό και ποιους θέλετε να προστατέψετε; Προστατεύετε τα εγκληματικά στοιχεία που έχουν σαν ορμητήριο τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως τα ιδρύματα δεν έχουν ανάγκη από έναν κρατικό επιθεωρητή πάνω από τα κεφάλια τους. Κατά τον κ. Μητσοτάκη
τα συμβούλια ιδρύματος είχαν συγκροτηθεί από σημαντικές προσωπικότητες, από καταξιωμένους καθηγητές διεθνούς φήμης, και «εσείς σήμερα τους απαξιώσατε γιατί σας ενοχλούν οι ανεξάρτητες φωνές και απεχθάνεστε την ποιότητα».

Και συνέχισε «σε μία εποχή που τα δημόσια πανεπιστήμια πρέπει να ανοίγονται στον κόσμο εσείς τα κλείνεται στον δικό σας μικρόκοσμο».

«Στην πραγματικότητα», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, «αποστρέφεστε κάθε έννοια αξιολόγησης» καθώς όλο το ν/σ διέπεται από μια οπισθοδρομική αντίληψη και υπερκεντρωτισμό, για να κληθεί ένας καθηγητής του εξωτερικού να δώσει μία διάλεξη θα πρέπει να γίνει ανάθεση έργου και να εκδοθεί κοινή υπουργική απόφαση για την αμοιβή του. «Που γίνονται αυτά; είναι σοβαρά πράγματα αυτά;».

Μεταπτυχιακά προγράμματα

Όσον αφορά τα μεταπτυχιακά ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως η κυβέρνηση αντί να χρησιμοποιεί τα μεταπτυχιακά προγράμματα ως εργαλείο για την ανάπτυξη, των Πανεπιστημίων τελικά «πάει να τα πνίξει και οι ρυθμίσεις για τις αμοιβές θα οδηγήσουν τα μεταπτυχιακά προγράμματα σε ουσιαστική κατάργηση γιατί οι ρυθμίσεις αφαιρούν κάθε κίνητρο να διαθέσουν τον υπερωριακό τους χρόνο για τα μεταπτυχιακά».

Αντί να δίνετε κίνητρα στους καθηγητές να δημιουργούν προγράμματα και να φέρνουν έσοδα στα πανεπιστήμια εσείς τους παρακινείται να σταματήσουν να διδάσκουν

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε πως το  ν/σ δίνει στον υπουργό Παιδείας δικαίωμα αναπομπής της απόφασης της συγκλήτου για ίδρυση μεταπτυχιακών σπουδών.

Ποιος είναι ο λόγος να υπάρχει κεντρική ρύθμιση και να μην αφήνετε η οργάνωση των μεταπτυχιακών στο κάθε ίδρυμα; Δεν θέλετε να υπάρχουν μεταπτυχιακά όπως είναι οργανωμένα σήμερα και αυτό θα το πληρώσουν τελικά οι οικονομικά ασθενέστεροι φοιτητές που δεν μπορούν αν φύγουν στο εξωτερικό

Κλιμακώνοντας την επίθεση προς τον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε:

«Θέλετε μια Ελλάδα όπου οι πολίτες θα ζουν με τους κανόνες που εσείς επιβάλλεται αλλιώς να φύγουν, μόνο που αυτό δεν θα γίνει γιατί εσείς θα φύγετε!».

Ο Πρόεδρος της ΝΔ συνέχισε την ομιλία του λέγοντας πως η Ελλάδα θα πάει μπροστά και η νέα γενιά θα πατήσει γερά γιατί δεν είναι και δεν μπορεί να γίνει όμηρος μίας παρέας που όταν δεν παρανομεί συκοφαντεί και όταν δεν συκοφαντεί διχάζει. το συμφέρον της κοινωνίας όμως δεν διχάζεται.

«Η αποτυχία της κυβέρνησης δεν είναι αποτυχία της χώρας» υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κατά τον κ. Μητσοτάκη η αξιολόγηση είναι το μοναδικό εργαλείο για «να επιβραβεύουμε αυτούς που το αξίζουν και να συνετίζουμε αυτούς που εκμεταλλεύονται την κρατική αξιολόγηση».

Μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε πως η κρατική χρηματοδότηση πρέπει να γίνει με βάση αντικειμενικά κριτήρια και δείκτες.

Αυτό που εσείς χαρακτηρίσατε ως νεοφιλελεύθερο γίνεται σχεδόν παντού στον κόσμο. Δεν υπάρχει λόγος να υπάρχει αξιολόγηση αν δεν έχει συνέπειες και αν δεν επιβραβεύουμε εκείνους που το αξίζουν

«Πάρτε το χαμπάρι μικρές μειοψηφίες με φασίζουσες συμπεριφορές δεν θα επιβάλουν με τη βία τις απόψεις τους» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ανέφερε επίσης ότι τα πανεπιστήμια ανήκουν στους φοιτητές και τους καθηγητές που θέλουν να προχωρήσουν μπροστά.

Τόνισε πως το νομοσχέδιο που θα ψηφίσουν οι «σχεδόν υπνωτισμένοι βουλευτές της συγκυβέρνησης σύντομα θα είναι παρελθόν».

Η Ελλάδα σήμερα αν βγείτε λίγο έξω από τους προστατευμένους χώρους θα δείτε ότι είναι μία συνοφρυωμένη χώρα και τα πρόσωπα που αντικρίζουν τα ραβασάκια της εφορίας και του ΕΦΚΑ μόνο χαμογελαστά δεν είναι

Απευθύνοντας τον λόγο στον κ. Τσίπρα τόνισε πως αντί να «ειρωνεύεστε τις δικές μου ειρωνείες σας καλώ αν τολμάτε να πάτε να μιλήσετε στους αγρότες είτε καθήμενος σε σανό είτε πάνω σε τρακτέρ που το κάνατε παλαιότερα και τους ειρωνευόσασταν».

Στην δευτερολογία του ο κ. Μητσοτάκης προχώρησε στην αντεπίθεση λέγοντας στον πρωθυπουργό πως χρειάζεται επειγόντως διακοπές.

Είναι κακό στην πολιτική να χάνεται η αίσθηση του χιούμορ και όταν απαξιώνεται και η ίδια η διαδικασία της άσκησης εποικοδομητικής κριτικής για την γελοιογραφία καταλαβαίνω απόλυτα πόσο έχετε χάσει την επαφή με την πραγματικότητα

«Κανείς δεν αμφισβήτησε ότι πράγματι και σε προηγούμενες εποχές έγινε κατάχρηση των εμπρόθεσμων τροπολογιών. Εσείς κ. Τσίπρα έχετε ξεπεράσει κάθε όριο» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

  • Tην περίοδο 2012-2015 σε 103 κυρώσεις διεθνών συμβάσεων, νομοθετική διαδικασία που δεν πρέπει να γίνεται συζήτηση με άλλο αντικείμενο κατατέθηκαν 14 κυρώσεις. από το 205 -2017 κατατέθηκαν 80!
  • Δεύτερο δώρο για τα γενέθλια σας, από την 1-6-17 δύο μήνες ακριβώς πόσες τροπολογίες έχετε καταθέσει; 159.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως η καλύτερη απόδειξη του τρόπου που «έχετε επιλέξει να ευτελίζεται την νομοθετική διαδικασία, εσείς ήρθατε στην εξουσία καταγγέλλοντας τον τρόπο που νομοθετούσε η προηγούμενη κυβέρνηση για να έρθετε να προωθήσετε τώρα την δική σας νομοθετική ατζέντα».

Οι κάτοικοι της δυτικής Αθήνας πληρώνουν τις επιπτώσεις της δικής σας πολιτικής. Όταν θα μειωθεί το αφορολόγητο ποιος θα πληρώσει το λογαριασμό; Οι πλούσιοι ή οι φτωχοί; Ποιος θα πληρώσει τη νύφη κ. Τσίπρα; 

«Πάρτε δυνάμεις στις διακοπές για να έρθετε φορτσάτος» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό.

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved