«Στην ανικανότητα» του Αλέξη Τσίπρα εστιάζει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη του στο Bloomberg και τονίζει, πως «η χώρα χρειάζεται εκλογές».

Ο Κ. Μητσοτάκης μεταξύ των υπολοίπων υπογράμμισε, πως η κυβέρνηση Τσίπρα δεν θα πρέπει να υπολογίζει στη στήριξη της ΝΔ για την ψήφιση των νέων μέτρων, καθώς, όπως τόνισε «είναι υπερβολικά και επιβλήθηκαν εξαιτίας της ανικανότητας του Έλληνα πρωθυπουργού».

«Η Ελλάδα χρειάζεται νέες εκλογές» υπογράμμισε για ακόμα μια φορά και διαμήνυσε αναφορικά με τα μέτρα:

Αυτά τα δημοσιονομικά μέτρα είναι το κόστος που δυστυχώς πρέπει να πληρώσει η Ελλάδα εξαιτίας της ανικανότητας αυτής της κυβέρνησης. Ο κ. Τσίπρας μας έφερε σε αυτό το χάλι.  Ισχυρίζεται ότι έχει ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Οπότε ας ψηφίσει τα μέτρα μόνος του
«Η Ελλάδα χρειάζεται εκλογές για να έρθει μια καλύτερη κυβέρνηση που θα αναλάβει την πραγματική κυριότητα των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων για να βγει η Ελλάδα από αυτό το χάος. Ωστόσο, είμαι βέβαιος ότι εφόσον γίνονταν θα τις κερδίζαμε» τόνισε και δεσμεύτηκε, πως η κυβέρνηση του «θα δημιουργήσει μια ανταγωνιστική οικονομία με χαμηλότερους φόρους και θα επιδιώξει επενδύσεις» στέλνοντας το μήνυμα πως «η Ελλάδα είναι ανοιχτή για δουλειές».

Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης υποστήριξε, πως προσπαθεί να πείσει τους πιστωτές ότι απαιτούνται χαμηλότεροι στόχοι στα πρωτογενή πλεονάσματα και είπε χαρακτηριστικά:

Αν και ο δημόσιος τομέας εξακολουθεί να έχει λίπος, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα είναι οι χαμηλότεροι φόροι. Ακόμα και εάν ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση, η Ελλάδα θα σέρνεται

Στο τέλος μάλιστα της συνέντευξης του εκτίμησε, ότι θα πρέπει «να εφαρμόσει ένα φιλελεύθερο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, στο οποίο δεν πιστεύει».

photo: SOOC