“Ήθελα μία συζήτηση στην ΕΡΤ μεταξύ των υποψηφίων αρχηγών της ΝΔ”, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε το βράδυ της Δευτέρας στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ.

Συμπλήρωσε πως “Θα ήταν μία ανοιχτή κουβέντα. Ένας έχει ήδη ταχθεί υπέρ”.

Σχετικά με τη διαδικασία των εκλογών:

“Θεωρώ λάθος να λένε ότι έρχεται ο κάθε περαστικός να ψηφίσει. Θέλουμε μεγάλη συμμετοχή στις εκλογές. Θέλουμε διεύρυνση”.

Για την ανανεώση της ΝΔ:

“Χρειάζεται να έχει ευρεία στήριξη για να μακροημερεύσει ο νέος πρόεδρος της ΝΔ. Μιλάω για θητεία. Η ΝΔ πρέπει να ανανεωθεί, να δώσουμε βάση στην ανάπτυξη, στην πολιτική αξιοπιστία, την παιδεία και την αξιοκρατία. Η αξιοκρατία είναι ο απόλυτος γνώμονας του πώς αντιλαμβανόμαστε την αναδιάρθρωση του κράτους, αλλά και του κόμματος”.

“Έχω παρουσιάσει το πιο συγκεκριμένο σχέδιο για την αναδιάρθρωση της ΝΔ, αλλά και το μέλλον του τόπου. Ζήτησα ανοιχτή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας για να διαμορφώσουν άποψη οι πολίτες. Είμαι υπέρ του διαλόγου”.

Για το πώς θα τον κρίνουν:

“Ποτέ δεν έκρυψα το όνομά μου. Έχω εκλεγεί πέντε φορές. Ζήτησα την κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών. Ζητάω να με κρίνουν για τη διαδρομή μου την πολιτική και όχι μόνο.Έχω δουλέψει δέκα χρόνια στον ιδιωτικό τομέα, έχω 3 πτυχία. Εκφράζω πολίτες που είναι μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ και τους έχουμε χάσει τα τελευταία χρόνια”.