“Ο λαός θα βρει το πολιτικό φαινόμενο Κωνσταντοπούλου μπροστά του τα προσεχή χρόνια”, είπε, μεταξύ άλλων, ο Αλέξης Μητρόπουλος σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ραδιοφωνικό σταθμό.

“Το φαινόμενο Κωνσταντοπούλου είναι μόνιμο, είναι διαρκές, θα έχει ένταση, θα έχει διάρκεια κι αν κάποιοι νομίζουν ότι μέσα από την ανάδειξη γραφικών στοιχείων των πρωτοβουλιών θα ξεμπερδέψει με το φαινόμενο αυτό, πρώτοι αυτοί που το ανέδειξαν, το ενίσχυσαν, το μετεώρισαν, είναι γελασμένοι. Υπό αυτή την έννοια, θεωρώ ότι θα το βρει ο λαός το πολιτικό φαινόμενο Κωνσταντοπούλου μπροστά του τα προσεχή χρόνια. Τα στοιχεία είναι τέτοια. Τα φαινόμενα τα πολιτικά, τα οποία έχουν διάρκεια, ένταση κι εμβέλεια πανελλήνια”, ήταν τα λόγια του αντιπροέδρου της Βουλής.

Δεν συμφωνεί με την επιλογή και θεωρεί υπεύθυνο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

“Όχι ότι συμφωνώ με αυτού του είδους τα πολιτικά φαινόμενα… Σε κάθε περίπτωση, για την επιλογή, δεν λέω, υπεύθυνος είναι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ που την έβαλε εκεί. Δεν μπορώ να το κρίνω (αν ήταν ατυχής επιλογή). Γιατί κι εμένα ήταν επιτυχής που έχω καθημερινό άγχος να ανταποκριθώ ως αναπληρωτής της, γιατί εκεί με όρισε ο Πρωθυπουργός”.

Όσον αφορά την αντιπαράθεση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Αλέξης Μητρόπουλος σχολίασε: “Δεν συμφωνώ με όλα αυτά και γι’ αυτό δεν μετέχω σε όλες τις πρωτοβουλίες. Χωρίς να παραγνωρίζω ότι κάποιες πρωτοβουλίες της, άσχετα αν σχολαστικά ερμηνεύει τον κανονισμό και το Σύνταγμα, είναι στα όρια της συνταγματικότητας. Επιλογές στην ουσία του πρώτου θεσμικού παράγοντα, αν ήταν σωστή επιλογή. Αυτή ήταν η επιλογή του, αυτά εισπράττει τώρα. Έτσι μετεξελίχθη το φαινόμενο. Αυτά τα στοιχεία που περιέγραψα έχει. Αυτό το φαινόμενο θα το έχει παρών ο ελληνικός λαός αρκετά χρόνια”.