Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει τεράστια παραπληροφόρηση γύρω από το σεξ και τη σεξουαλική επιθυμία των γυναικών. Καλώς ή κακώς, το σεξ αποτελεί θέμα ταμπού μέχρι και σήμερα.

Αυτοί είναι οι 5 πέντε μύθοι για τη σεξουαλική επιθυμία των γυναικών που καταρρίπτονται:

Μύθος 1: Οι γυναίκες έχουν χαμηλότερη σεξουαλική επιθυμία από τους άνδρες.

Όχι! Η έρευνα έδειξε ότι οι γυναίκες και οι άνδρες έχουν την ίδια σεξουαλική επιθυμία για το άλλο φύλο. Αυτό, εξάλλου, δεν έχει διαπιστωθεί μόνο σε μία μελέτη. Στη συγκεκριμένη έρευνα, όμως, διαπιστώθηκε σε τρία διαφορετικά δείγματα ζευγαριών.

Μύθος 2: Η σεξουαλική ανταπόκριση περιλαμβάνει την επιθυμία, έπειτα τη διέγερση, και στη συνέχεια τον οργασμό.

Η επιθυμία δεν προηγείται απαραίτητα της διέγερσης. Μερικές φορές, δεν έχεις καμία σεξουαλική επιθυμία, αλλά ο σύντροφός σου σε “περιτριγυρίζει” και μπαμ – αντιλαμβάνεσαι μια επιθυμία που δεν φανταζόσουν ότι είχες. Συχνά έρχονται τα πάνω, κάτω, αφού η επιθυμία δε προηγηθείτε πάντα της διέγερσης.

Μύθος 3: το 43% των γυναικών υποφέρει από σεξουαλική δυσλειτουργία.

Αυτό είναι απλά ένα στατιστικό στοιχείο από την μελέτη του Laumann, που διεξήχθη το 1999 και είναι ανακριβές. Οι συμμετέχοντες ρωτήθηκαν αν είχαν βιώσει κάποιο ανάμεσα σε επτά συγκεκριμένα προβλήματα, που τους δόθηκαν, κατά το παρελθόν τους, οπότε βασίζεται σε ένα – χωρίς δυνατότητα απάντησης – ναι ή όχι. Η έρευνα αυτή δεν έλεγξε καμία παράμετρο, όπως την έλλειψη επιθυμίας για σεξ, το άγχος για τη σεξουαλική επίδοση κτλ. Υπάρχουν πολλοί λόγοι που μπορεί να ευθύνονται για αυτά τα προβλήματα, όπως οι ανησυχίες για την υγεία, διάφορα θέματα που προκύπτουν στις ανθρώπινες σχέσεις ή και κοινωνικά προβλήματα, εκτός φυσικά από τη «δυσλειτουργία», που πιστεύουμε. Η νέα έρευνα εκφράζει τις αμφιβολίες της για το αν η σεξουαλική μπορεί να θεωρηθεί όντως δυσλειτουργία ή όχι!

Μύθος 4: Οι γυναίκες με υψηλή σεξουαλική επιθυμία είναι ανώμαλες.
Μια μελέτη σχετικά με το τι κάνει τις γυναίκες «άκρως σεξουαλικές» δημοσιεύθηκε πρόσφατα από τον Wentland. Με βάση τις απαντήσεις 932 γυναικών στα ερωτηματολόγια, διαπιστώθηκε ότι το 52% του δείγματος, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως «άκρως σεξουαλικές», κάτι που δε τις κάνει απαραίτητα ανώμαλες, ίσα-ίσα, αυτές είναι μικροαστικές αντιλήψεις.

Μύθος 5: Οι γυναίκες είναι πολύ διαφορετικές από τους άνδρες, όσον αφορά τη σεξουαλική επιθυμία.
Οι άνθρωποι πιστεύουμε ότι οι άνδρες και οι γυναίκες είναι πολύ διαφορετικές (όχι μόνο όσον αφορά τη σεξουαλική επιθυμία). «Οι άντρες είναι από τον Άρη, οι γυναίκες από την Αφροδίτη», λέμε. Κάτι τέτοιο, ωστόσο, δεν ευσταθεί. Η σεξουαλική επιθυμία των γυναικών (και των ανδρών) κάθε άλλο είναι παρά απλή – μοιάζει περισσότερο με ένα πολύπλοκο παζλ, τα κομμάτια των οποίων προσπαθούμε να ταιριάξουμε.