Οι Ινδοί γονείς πιστεύουν ότι η φωνή δεν βοηθάει στην ανατροφή των παιδιών. Ακόμα και τα πιο άτακτα παιδιά δεν μπαίνουν τιμωρία στην Ινδία και υπάρχει μια πολύ καλή εξήγηση γι’ αυτό.

Το Bright Side εμβαθύνει στον τρόπο ανατροφής των παιδιών στην Ινδία κι εσύ μετά μπορείς να κρίνεις μόνος σου εάν συμφωνείς μ’ αυτή την τακτική.

Η διδασκαλία της ευγένειας

Τα παιδιά στην Ινδία διδάσκονται να είναι ευγενικά μ’ όλους από τότε που γεννιούνται. Η υπομονή είναι υψίστης σημασίας. Θεωρείται ως αρετή, ενώ η ευερεθιστότητα θεωρείται αρνητικό χαρακτηριστικό.

Ελεγχόμενες πληροφορίες

Οι γονείς συνήθως περιορίζουν την παρακολούθηση της τηλεόρασης σε προγράμματα αφιερωμένα στην τέχνη και την εκπαίδευση. Μια τέτοια προσέγγιση είναι πολύ σημαντική σήμερα, όταν το Διαδίκτυο και η τηλεόραση μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά μια προσωπικότητα ή να οδηγήσουν σε ακραίες συμπεριφορές.

Πρώτα οι τρόποι

Οι μητέρες στην Ινδία είναι ιδιαίτερα προσεκτικές όσον αφορά την εθιμοτυπία και διδάσκουν στα παιδιά τους τα κατάλληλα ήθη. Σε ηλικία 2 ετών, ένα παιδί μπορεί να συγχωρεθεί εάν παίζει με το φαγητό, όμως, όταν είναι 10 ετών αυτή η συμπεριφορά δεν θα είναι ανεκτή.

παιδί τιμωρία

Ορίστε ένα καλό παράδειγμα

Οι γονείς στην Ινδία είναι θετικοί στο ότι οι συνήθειες τους είναι τα μελλοντικά χαρακτηριστικά του παιδιού τους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τους δείχνουν περισσότερα και μιλάνε λιγότερο.

Σκεφτόμαστε δυνατά

Η σχολική εκπαίδευση αφορά μόνο την πνευματικότητα και την ανοχή. Τα παιδιά διδάσκονται να μιλούν για τις σκέψεις τους και να τα συζητούν. Κάνουν γιόγκα, μαθήματα μνήμης, αλλά μαθαίνουν επίσης να χαμογελούν! Το ίδιο το σύστημα τα ενθαρρύνει ν’ ανακαλύψουν τις δυνατότητές τους.

Όπως σε κάθε χώρα, η ινδική ανατροφή και οι εκπαιδευτικές αρχές βασίζονται στη νοοτροπία της χώρας. Ωστόσο, δεν υπάρχει τίποτα λάθος στο να παίρνουμε μαθήματα και να γινόμαστε πιο ευγενικοί κι υπομονετικοί με τα παιδιά μας!