Στην αθωότητα του αναφέρθηκε σε συνέντευξη την οποία παραχώρησε το πρωί της Δευτέρας, ο Μισέλ Πλατινί για το νέο σκάνδαλο της FIFA που ήρθε στην δημοσιότητα. 

Στην συνέντευξη του στην γαλλική εφημερίδα Le Monde, ο Μισέλ Πλατινί , αναφέρθηκε, στην εμπλοκή του στην υπόθεση με την μεταφορά των περίπου 2 εκατ. δολαρίων από τον πρόεδρο της FIFA το 2011.

Ο παλαίμαχος Γάλλος διεθνής ποδοσφαιριστής ο οποίος μαζί με τον Ζεπ Μπλάτερ  έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα επισήμανε πως δεν υπάρχει καμία γραπτή απόδειξη ι οποία να δικαιολογεί για ποιο λόγο πήρε αυτά τα χρήματα αλλά εξήγησε ότι πως:

Επρόκειτο για συμφωνία κυρίων για υπηρεσίες συμβούλου που παρείχα παλαιότερα στον Μπλάτερ και δεν υπάρχει τίποτα ύποπτο από πίσω.

Αναλυτικά η συνέντευξη που παραχώρησε στην γαλλική εφήμερα Le Monde, o Μισέλ Πλατινί:

«Η ιστορία μπορεί να φαίνεται περίεργη, αλλά αυτή είναι η αλήθεια. Το 1998, ήμουν πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του Παγκοσμίου Κυπέλλου και ένας νέος πρόεδρος της FIFA έπρεπε να εκλεγεί. Είμαι στη Σιγκαπούρη και ο Μπλάτερ ζητά να με δει στο δωμάτιό του. Μου λέει αμέσως: Λοιπόν, είσαι μέσα ; Ο Havelange (τότε πρόεδρος της FIFA από το 1974 ο οποίος ολοκλήρωνε την τελευταία θητεία του) μου είπε, Πλατινί για πρόεδρος και Μπλάτερ για γενικός γραμματέας.

Εγώ είπα στον Μπλάτερ ότι δεν με ενδιαφέρει, έχω σημαντική θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο Μπλάτερ όμως αποφάσισε να πάει.

Εγώ θα πάω αλλά σε χρειάζομαι

μου είπε.

Συναντηθήκαμε πάλι δύο μήνες αργότερα. Μου ζήτησε να είμαι σύμβουλός του.

Πόσα θες;:με ρώτησε.

Και εγώ του απάντησα: «Ένα εκατομμύριο». Ενά εκατομμύριο τι, με ρώτησε. Και εγώ του είπα «Ο,τι θές, ρούβλια, δολάρια….».

Δεν υπήρχε ακόμη το ευρώ. Εκείνος απάντησε: «Εντάξει, 1 εκατομμύριο ελβετικά φράγκα ετησίως».

Δεν είμαι άνθρωπος των χρημάτων. Ήμουν εθελοντής πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Το 1992, πήγα στη Ρεάλ Μαδρίτης, και η Ρεάλ μου έδωσε μια επιταγή, όπου μπορούσα να προσθέσω τον αριθμό χρημάτων που ήθελα. Όταν είπα στον Μπλάτερ 1 εκατομμύριο από ό, τι θέλετε, του είπα, επίσης, διάλεξε εσύ τι θέλεις να μου δώσεις.

Δεν υπάρχει όμως ίχνος μιας σύμβασης για αυτό το ποσό.

Ήταν μία συμφωνία man-to-man. Ο Μπλάτερ θα γινόταν ο νέος πρόεδρος της FIFA. Της FIFA! Τον εμπιστευόμουν. Εν πάση περιπτώσει, από τότε έχω μάθει στο ελβετικό δίκαιο, μια προφορική σύμβαση θεωρείται μια γραπτή σύμβαση. Τέλος πάντων, εξελέγη και άρχισα να εργάζομαι το Σεπτέμβριο.

Στην πραγματικότητα, εργάστηκα αρκετούς μήνες χωρίς να αγγίξω τίποτα. Κάποια στιγμή, είδα τον Μπλάτερ και του είπα:

Υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την πληρωμή μου;

«Ναι. Δεν μπορώ να σε πληρώσω 1 εκατομμύριο ως μισθό. Καταλαβαίνεις… ο γενικός γραμματέας έχει μισθό 300.000 ελβετικά φράγκα. Δεν μπορείς να πληρωθείς το τριπλάσιο από αυτό που παίρνω εγώ. Γι ‘αυτό και θα σου δώσω ένα συμβόλαιο για 300.000 ελβετικά φράγκα και θα σου δώσουμε τα υπόλοιπο αργότερα»: είπε, μόνο που το αργότερα δεν ήρθε ποτέ.

«Και σας πήρε εννέα χρόνια για να του θυμίσετε ότι σας χρωστάει;»ρωτήθηκε.

Σταμάτησα να εργάζομαι για αυτόν τον Ιούνιο του 2002, όταν μπήκα στην εκτελεστική επιτροπή της FIFA. Δεν τα ζήτησα γιατί δεν μου έλειπαν. Κερδίζω χρήματα από 17 ετών.

Ζήτησα από τις υπηρεσίες μου να έρθουν σε επαφή με τη διαχείριση των οικονομικών της FIFA η οποία ρώτησε τον Μπλάτερ αν μου χρωστούσε χρήματα. Και είπε ναι. Έστειλα ένα τιμολόγιο, κατόπιν αιτήσεώς τους. Και εκεί, έκανα το λάθος. Δεν θυμάμαι ότι θα πληρωνόμουν 300.000 ελβετικά φράγκα, και νόμιζα ότι ήταν 500.000 και μου χρωστούσε 500.000 επί τέσσερα χρόνια. Έτσι, έστειλα ένα τιμολόγιο για 2.000.000. Μου καταβλήθηκε δέκα ημέρες αργότερα, χωρίς καμία δυσκολία από την FIFA και πλήρωσα κανονικά τους φόρους μου σε αυτό το ποσό: κατέληξε ο