Μοιράζεσαι το κρεβάτι σου; Δες πώς επηρεάζει την ποιότητα του ύπνου!

LIKE US ON FACEBOOK

Υπάρχουν δύο τύποι ανθρώπων. Αυτοί που αγαπούν να μοιράζονται το κρεβάτι τους με έναν άλλον και εκείνοι που προτιμούν να κοιμούνται μόνοι.

Αν ανήκεις στην πρώτη κατηγορία, ο τύπος που δεν τον ενοχλεί να μοιραστεί το κρεβάτι του τότε είσαι απ’ αυτούς που κοιμούνται πολύ καλύτερα, σύμφωνα με την επιστήμη.

Τα αποτελέσματα μιας μελέτης έδειξαν πως η ποιότητα του ύπνου είναι καλύτερη όταν μοιράζεσαι το κρεβάτι σου με τον σύντροφό σου, ακόμη κι αν η παρουσία του δεν βελτιώνει πραγματικά τον τρόπο με τον οποίο κοιμάσαι.

Η έρευνα η οποία δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Behavioural Sleep Medicine, εξέτασε τις συνήθειες ύπνου 15 ζευγαριών, διερευνώντας τόσο τον τόπο (είτε κοιμήθηκαν στο δικό τους διαμέρισμα είτε στου συντρόφου) και το κοινωνικό περιβάλλον (αν κοιμήθηκαν μόνοι ή με τον σύντροφο).

Ενώ η θέση του ύπνου δεν φαίνεται να έχει κάποια επίδραση στην ποιότητά του, ωστόσο το κοινωνικό περιβάλλον έπαιξε σημαντικό ρόλο.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν πως οι άνδρες κοιμούνται περισσότερο και ξυπνάνε πιο αργά όταν κοιμούνται μαζί με την σύντροφό τους, ενώ άνδρες και γυναίκες ανέφεραν πως είχαν κοιμηθεί καλύτερα όταν μοιράστηκαν το κρεβάτι τους παρά όταν κοιμήθηκαν μόνοι.

Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που οι ερευνητές κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα.

Μια άλλη έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε το 2012 , στο περιοδικό Wall Street Journal διαπίστωσε πως υπάρχουν πολλά οφέλη όταν μοιράζεσαι το κρεβάτι σου, όπως είναι η άνεση και το αίσθημα ασφάλειας τα οποία με τη σειρά τους βελτιώνουν την ποιότητα του ύπνου.

Και οι δύο μελέτες κατέληξαν στο συμπέρασμα πως όταν τα ζευγάρια είναι περισσότερο ικανοποιημένα και ευτυχισμένα με τη σχέση τους όταν μοιράζονται το κρεβάτι τους.

Photo: ASIA IMAGES VIA GETTY IMAGES
Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved